Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Németországból haza hozhatok...

Németországból haza hozhatok egy 7,5t-ás teheráutót, ures platoval áru nélkul, c kategorias jogsival, gkj engedély nélkül?

Figyelt kérdés
2015. dec. 14. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nem fuvarozol nem kell a GKI sem. Csak tudd útközben igazolni, hogy épp nem fuvarozol ( ha piros rendszámos autót hozol be az nyilván más eset :D )
2015. dec. 14. 23:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem h 'pirors' rendszam. Bar nem tudom mire gondolsz ez alatt.És az a digitàlis kártyàm sincsen ami piheno idot számol meg ilyeneket. Az sem problema?
2015. dec. 15. 00:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Export rendszámra gondoltam. A tachográf kártya nélküli vezetésért biztos szőnyeg széle lesz egy kontrollnál. Szerintem ez így nem nyerő ötlet.
2015. dec. 15. 01:02
 4/12 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszi. Azert kimegyek. Talàn nem igazolnak le.
2015. dec. 15. 06:05
 5/12 A kérdező kommentje:
Ea ha a kocsiba csak olyan regebbi keszulek van, amibe korongot kell rakni? Akkor csak veszek egy korongot egy papirboltban es kesz nem?
2015. dec. 15. 06:07
 6/12 anonim ***** válasza:

"Akkor csak veszek egy korongot egy papirboltban es kesz nem?"

Persze.... és az elmúlt 28 nappal mi lesz? :D

Nézd, nem akarlak megbántani, de ha nem értesz hozzá ne csináld. Ha beleszaladsz egy kontrolba akkor a bünti átszámítva több százezres nagyságrendű lesz. Megéri?

2015. dec. 15. 11:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Pár éves törvénymódosítás, hogy 3,5 t feletti gépet nem vezethetsz érvényes GKI nélkül.

Tachográf mentesség nem tudom, hogy működik, vannak esetek amikor nem kell, de ez szerintem nem tartozik bele.

Járj utána valami hivatalos szervnél, hogy hogyan működik, ez túl komoly dolog ahhoz, hogy itt kérdezd meg. :D

2015. dec. 15. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem csak fuvarozni nem lehet érvényes GKI nélkül. De a tachográf mentesség ilyen esetekre nem vonatkozik,kivéve ha P vagy export rendszámmal megy.
2015. dec. 16. 11:07
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

"Szerintem csak fuvarozni nem lehet érvényes GKI nélkül."

Bemásolok egy linket, hogy hitelesnek tűnjek. :D

[link]

Mondjuk ez elég érdekes, mert ezt írja: "Csak fuvarozóknak kell? Nem, ez egy gyakori tévedés. A GKI kártya nem csak a fuvarozóknak kell, hanem mindenkinek, aki teherautót vezet. Olyan igazolvány ez, mint a jogosítvány: nélküle nem szabad teherautót vezetni."

Viszont a kivételek között ott a 6-os pont ami így szól:

"6.amely személyes használatban van, és amellyel közúti közlekedési szolgáltatást nem végeznek"

Most akkor mi van? :D

2015. dec. 16. 11:54
 10/12 anonim ***** válasza:

261/2011 kormány rendelet 7. pont

20. § (1)43 Közúti közlekedési szolgáltatás és saját számlás szállítás keretében járművet az vezethet,

a) akinek az adott jármű vezetéséhez szükséges vezetői engedélye van,

b) aki a közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról szóló jogszabályban meghatározott esetben rendelkezik pályaalkalmassági minősítéssel,

c) aki eleget tett - a 2. mellékletben meghatározott módon - a szakmai képzettségére és továbbképzési kötelezettségére vonatkozó követelményeknek, és rendelkezik az ezt igazoló okmánnyal,

Ha kimész autót venni Németországba és piros rendszámmal elhozod haza honosítani, akkor nem végezhetsz sem saját számlás szállítást közben sem más közúti közlekedési szolgáltatást, mivel ez utóbbinak alapfeltétele a közösségi/tevékenységi engedély megléte, amit nem adnak ki export/vámrendszámra :D

Ebben az esetben a jármű vezetése nem tartozik a fenti jogszabály alá, vezethető GKI nélkül is.

Ugyanez igaz a tachográfmentességre is, igazolja magának az elmúlt 28 napot és az export/vám/próba rendszámos jármű mentesül a tachográf használata alól is.

Viszont ha ő egy magyar rendszámos érvényes engedéllyel rendelkező járművet szeretne hazahozni abból is nagy csecs lehet. Egy BAG kontrollt nem fog megúszni forintosítva 7 jegyű összeg alatt :D

2015. dec. 16. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!