Mennyire szabad féklámpával villogni ha valaki túl közel van hozzám?
1. A legtobb helyen akar allora is fekezheted a kocsidat. Ha beled jon, o volt a hibas hiszen a kovetesi tavolsagot illene tartani.
2. Folosleges azzal foglalkozni hogy ki milyen kozel van mogotted. Nem tudod mit ersz el a villogtatassal - lehet akkora barom, hogy megeloz, bevag eled es radsatuzik.
Ha hirtelen kell lassulni pl. autopalyan, akkor veszjelzo es lassits. Mas helyzetben en nem jelezgetnek hatrafele, de amugy szabad, csinald ha teged megnyugtat.
Miért nem szabad? Mi tiltja? A lényeg, hogy ne fejts ki jelentős fékerőt, hogy ne okozz balesetet (még ha jogilag ő is volna a felelős, azért csak szarul éreznéd magad, ha belelök egy óvodáscsoportba).
A túlnyomó többség érti a jelzést. Amúgy érdemes adott esetben hátsó ködlàmpával villogni, attól nem lassulsz.
"Max beléd megy, rosszabb nem történhet."
Lelök az útról kocsi totálkár, személyi sérülés (maradandó) lehetne sorolni. Persze, ha valaki hülye legyünk mi is azok...
Büszke vagyok rád!
Ha rádmászik valószínűleg meg is fog előzni. Teljesen fölödleges villogtatni neki. Én is csináltam ilyet, de ilyenkor nem a te hátsó lökösödet bámulom, hanem jóval eléd. Persze, ha takarásból kiugrik egy kenguru, azt nem láthatom én sem, de az úton közlekedők nem lephetnek meg. Ha előtted pár kocsival fékeznek, én már fékezek mire te is a pedálhoz érnél.
Jogilag teljesen a hátsó felelőssége, ez nem vitás, de ha te ok nélkül befékeznél (emberileg viszont a te sarad), akkor már teljesen mindegy lenne, beleborítanálak az árokba.
Szerencsére kevés olyan kretén van mint a 4-es valaszoló.
"Utana láttam, hogy a seggemben van a srác, sötét is volt, hosszabb egyenes előtt satu fék telibeverthátulról."
Mindketten hazaértetek volna baleset nélkül. Te SZÁNDÉKOSAN balesetet okoztál. Ez az intelligencia hiánya. Az, hogy veled hogy bántak nem mentesít a felelősség alól. Ugye azt tudod, hogy az írásoddal gyakorlatilag bűncselekmény elkövetését ismerted el? Lepontozhatod ezt is, úgy veszem, hogy az igazság nem tetszik.
4-es, nagyon okos dolog ám ilyet a neten leírni, könnyen megégetheted magadat, de persze a te dolgod.
Viszont: azzal, hogy befékeztél ok nélkül, kůrva sokat kockáztattál. Azért, hogy egy szájbakůrt horpadást más költségén csináltass meg, kockára tenni potenciálisan több ember életét és testi épségét - óriási erkölcsi mélység. Emberileg nulla aki ilyet tesz, sorry...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!