Ilyenkor már bemérik az autót, vagy feltehetőleg megúszta?
Tegnap Szentendrén, a 11-es úton, a rendőrkapitányság előtt egy B Merciből mértek a rendőrök.
Szentendrétől Budapest irányába mentem, lakott területen 50-el. A belsőben elhúzott mellettem egy Audi, de valami eszméletlen tempót autózott.
Becslésem szerintem bőven 100 felett ment.(nagyon bőven)
Az utolsó pillanatban észrevette a rendőrautót, ami csak a Szentendre felé tartó autósok számára volt észrevehető már messzebbről.
Úgy beleállt a fékbe,hogy csikorgott is, aztán hirtelen tisztában volt vele,hogy itt csak 50-el lehet menni.
Ha bemérik akkor hátulról mérték volna, körülbelül pont a rendőrautóval egy vonalba érve padlózta le a féket.
Valószínű,hogy megúszta?
Ha a hátulját látta volna az autó haladási irányával egyező irányba figyelő kamera, de még a kocsi vonalában lefékezett 50-re, akkor a kamera nem készíthetett róla olyan képet, amin gyorsabban megy, tehát elvileg megússza.
A kocsiban ülő rendőr valszeg látta és értette mi történik, de nincs bizonyíték - nincs gyorshajtás.
Ha a műszerrel egyvonalban tapos a fékbe nagyon bőven 100 fölötti tempónál akkor jócskán mérhető lesz, mire ötvenre lelassul. Nagyon hosszú féktáv van 120-ról 50-re.
Azonban kétlem, hogy "nagyon bőven 100 felett" ment volna. Mit takar az nálad? 150? 180? 250?
Szentendrén azon a szakaszon Bp. felé már a 100 is necces. Valószínűleg rosszul mérted fel a sebességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!