Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » M5 - M7 autópályán kell...

Jani350 kérdése:

M5 - M7 autópályán kell megtennem 220 km-t egy 30 éves kisteherautóval, aminek 70 az utazótempója. Szerintetek mennyire balesetveszélyes ez?

Figyelt kérdés

#balesetveszély #lassú #autóapálya #utazótempó
2015. nov. 10. 11:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az M5-M7 között keresztirányban van egy rakás országút, ahol ráérsz 70-nel szüttyögni, a távolság is rövidebb illetve a pályamatricát is megúszod.

Ha végig pályán nyomod 6-22 között az sem balesetveszélyes, csak egy rakás embert sz0patni fogsz feleslegesen ( az M0-Székesfehérvár közötti szakaszon éjjel is előzési tilalom van ).

2015. nov. 10. 15:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Én simán mennék (mentem is, ajajj), csak attól féltem mindig, hogy lerobban, és ott kell álljak a pálya szélén. A kamionosoknak pedig segíteni, hogy minél hamarabb meg tudjanak előzni, tehát lassítasz, és lehúzódsz akár a megállósávba is egy kicsit.
2015. nov. 10. 15:54
 13/20 A kérdező kommentje:
Szolnoktól Keszthelyig. Nem mindennap, havonta egyszer kb. A kocsi meg nem egy ipari hulladék, egy jó állapotú 2,3mas dízel platós merci. Akkor lenne az ha lenyomnám azt a cirka 300 km-t 90 el, mikor 100 a végsebessége.
2015. nov. 10. 16:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Ez lesz a te útvonalad:

[link]

2015. nov. 10. 16:43
 15/20 anonim ***** válasza:

#5 - "Ha félsz vezetés közben, akkor inkább ne ülj motorra... ...Na az veszélyes. Ott ugyanis senki nem számít rád..."

Ültél Te már valaha a forgalomnál lassabb járművön vagy járműben? Pláne egy nyomvonalon haladón?

Ha a külső közepén megyek feltartom a forgalmat; ha a jobb szélén, akkor pedig a belső sávban haladó autók miatt a kamionok nem tudnak kerülésnél még karnyújtásnyi oldaltávolságot sem tartani.

Ez nem félelem volt, hanem józan belátása, hogy bizony két sávnyi helyen még egy harmadikat kisajátítani magamnak nem feltétlenül a legjobb döntés.

És miért kellene rám számítania bárkinek a leállósávon? Oda normális ember akkor megy ki amikor problémája van, addig tabu.

2015. nov. 11. 09:06
 16/20 A kérdező kommentje:

Néztem a fent említett útvonalat is. Szerintem aranyközépútnak kiválasztom a 4-M0-7 útvonalat. Pest megyei matricám meg van éves.

Valaki írta, hogy megspórolom a 3000 ft-os pálya matricát, nekem az 6000 Ft, mert kisteherautó vagyok. :(

2015. nov. 11. 09:21
 17/20 anonim ***** válasza:

Az én falumból 2 út vitt régebben a megyeszékhelyre:

autópálya és egy régi rossz országút melynek komp a vége.

Amíg járt a komp addig a régebbi kocsikkal kompon mentek be a városba, pedig a pályán nem voltak időhöz kötve, nem kellett annyit se fizetni, de viszont a komp biztonságosabb volt a régebbi autók számára.

Szerintem Neked más utat kellene választanod sőt ha van lehetőséged rá el se indulj ezzel a kocsival, hisz gondolj bele mi anyagi károd keletkezhet abból ha több száz kilóméterre lerobbansz egy lepukkant ronccsal.

2015. nov. 11. 12:59
 18/20 A kérdező kommentje:
Az autó nem roncs. Van olyan nap hogy belemegy 400 km is. Csak lassú mint a dög :D
2015. nov. 11. 17:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan menj autópályán.Néha nem árt kiállni a parkolóba ha már több kamion is jön mögötted.Ha elkezd előzni lassíts és villogtatással jelezd neki amikor be tud állni eléd.
2015. nov. 11. 18:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, más autóját nem kéne leszólni...
2015. nov. 11. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!