M5 - M7 autópályán kell megtennem 220 km-t egy 30 éves kisteherautóval, aminek 70 az utazótempója. Szerintetek mennyire balesetveszélyes ez?
Szerintem az M5-M7 között keresztirányban van egy rakás országút, ahol ráérsz 70-nel szüttyögni, a távolság is rövidebb illetve a pályamatricát is megúszod.
Ha végig pályán nyomod 6-22 között az sem balesetveszélyes, csak egy rakás embert sz0patni fogsz feleslegesen ( az M0-Székesfehérvár közötti szakaszon éjjel is előzési tilalom van ).
#5 - "Ha félsz vezetés közben, akkor inkább ne ülj motorra... ...Na az veszélyes. Ott ugyanis senki nem számít rád..."
Ültél Te már valaha a forgalomnál lassabb járművön vagy járműben? Pláne egy nyomvonalon haladón?
Ha a külső közepén megyek feltartom a forgalmat; ha a jobb szélén, akkor pedig a belső sávban haladó autók miatt a kamionok nem tudnak kerülésnél még karnyújtásnyi oldaltávolságot sem tartani.
Ez nem félelem volt, hanem józan belátása, hogy bizony két sávnyi helyen még egy harmadikat kisajátítani magamnak nem feltétlenül a legjobb döntés.
És miért kellene rám számítania bárkinek a leállósávon? Oda normális ember akkor megy ki amikor problémája van, addig tabu.
Néztem a fent említett útvonalat is. Szerintem aranyközépútnak kiválasztom a 4-M0-7 útvonalat. Pest megyei matricám meg van éves.
Valaki írta, hogy megspórolom a 3000 ft-os pálya matricát, nekem az 6000 Ft, mert kisteherautó vagyok. :(
Az én falumból 2 út vitt régebben a megyeszékhelyre:
autópálya és egy régi rossz országút melynek komp a vége.
Amíg járt a komp addig a régebbi kocsikkal kompon mentek be a városba, pedig a pályán nem voltak időhöz kötve, nem kellett annyit se fizetni, de viszont a komp biztonságosabb volt a régebbi autók számára.
Szerintem Neked más utat kellene választanod sőt ha van lehetőséged rá el se indulj ezzel a kocsival, hisz gondolj bele mi anyagi károd keletkezhet abból ha több száz kilóméterre lerobbansz egy lepukkant ronccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!