Be lehet e ide menni kisteherautóval?
Ha ilyen tábla van kitéve valahová és nekem teszem fel van egy 3,5 tonna alatti kisteherautóm vagy terepjáróm vagy kisbuszom aminek teherautó papírjai vannak de még b jogosítvánnyal vezethető azzal bemehetek ilyen táblával jelzett helyre?
14. § (1) r) „Tehergépkocsival behajtani tilos” (43. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útra tehergépkocsival - kivéve a legfeljebb 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű, zárt kocsiszekrényű tehergépkocsit -, valamint vontatóval, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos
Kiolvastam. Zárt kocsiszekrényű.. hmm.. A ponyvás az zártnak minősül? Vagy a dobozos? csak azt tudnám hogy pl a miu L 200 az akkor minek számít. Vagy a kis VWcaddy nem mehet át ilyen táblánál?? Naponta látok ilyeneket átmenni ennél a táblánál.
XD vagy mi van?? XD Ne szórakozzatok már.. tényleg ez a jogszabály kimondja hogy nem mond ki semmit..
A tábla azt jelzi hogy a 3,5 tonnánál megengedett legnagyobb össztömegű járművel behajtani TILOS!
Zárt kocsiszekrény azaz magyarul mondva doboz felépítményű(nem ponyva)gépjárművel behajtani TILOS!
Ha van egy teherautód ami Zsuk amiben a forgalmiban az van bele írva hogy 7500 kg de B-vel vezethető nem hajthatsz be még akkor sem ha üresen csak 2,5 tonna.
Hát de Kamionos91 ,7500 kiló már nem B jogsis hanem C vagy C1 minimum. 3500 kiló felett túlterhelted pl a zsukkot de attól még 3500 kilós a teherautód. Vagyis a 3500 kg és a 7500kiló közt nincs semmimert ha tobb mint 3500 kiló a kocsi az már rendes teherautó. sőt ha hivatalosan többet pakolhatsz rá mint 3500kg az is már C(C1) jogsis
7500 kiló felett tiszta sor hogy nem mehetek be mert az már nem kisteherautó hiába kisebb mint a kamion.
De akkor ha nekem van egy pickupom akkor ha ráteszem a dobozát már zártnak minősülés átmehetek?!.. Mekkora tréé értelmetlen kresz rendeletez. XD De személyautóval ezek szerint áthúzhatok ilyen helyen egy bazi nagy nyitott utánfutót! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!