Kinek van elsőbbsége egy ilyen helyzetben?
"fordultam volna balra a két sávból a bal sávba" - ezt én nem értem.
Kétsávos az út, ahonnan fordultál, egy szintén kétsávos útra?
Akkor írd, hogy a szélsőből szélsőbe, vagy belsőből a belsőbe, vagy szélsőből belsőbe(szabálytalan) belsőből szélsőbe (szintén szabálytalan).
A busz mozgását sem értem " átment volna a bal sávba is".
Ettől függetlenül, ha nem volt veszélyhelyzet a busz előtt elhajtani, nem volt szabálytalan, ha a kanyarodásod is szabályosan sávból-sávba történt.
Lakott területen belül a megállóból kiinduló buszt be kell engedni a sávba - nincs olyan szabály, hogy tilos előtte lekanyarodni
Igen, szerintem is érthetetlenül írtam le. Szóval, ahonnan én kanyarodtam, az egy sáv volt csak, vagyis 2, de a masik az ellentétes irányba ment. És én onnan egy párhuzamos közlekedésre alkalmas út belső sávjába kanyarodtam balra rá. A busz szemből jött, a szemből jövő savból kanyarodott ugyanarra, mint én, jobbra, azaz, az én szemembol balra, de a másik, a külső sávba. Viszont ez egy csuklós busz volt, csak úgy tud kikanyarodni, ha átlóg a másik sávba, az enyémbe. És én mielőtt ő kanyarodott volna, gyorsan bementem előtte. Lehet, hogy már elkezdett ő is kanyarodni, ezt én már nem láttam, mert előre nézek, amikor vezetek. :D
Remélem így érthetőbb. Szerintem ez szabályos volt, de nem vagyok benne 100%-ig biztos és azért kérdezem meg, hogy legközelebb már biztosan szabályosan cselekedjek...
Miután rájöttél, hogy zavarosan írtál, sikerült még jobban összezagyválni. Én szemszögem, más szemszöge, br.
A busz jobbra kanyarodott, nem én szemszögemből bármerre. Neki volt elsőbbsége.
Ez nem is lehet kérdés.
A napi gyakorlatnak megfelel az, hogy a lomha és terebélyes busz előtt még elkanyarodtál. Ezzel a mögötted lévő egyenesen vagy jobbra kanyarodó számára szabaddá vált az út, a busz nem szenvedett kárt. Azaz nem alakult ki vészhelyzet, nem voltál súlyosan megtévesztő.
Ettől függetlenül nem szabályos.
"Igen, a busz is ugyanarra kanyarodott szemből, csak a másik sávba,a külsőbe, de nem tudja bevenni a kanyart átlógás nélkül."
Elvileg ti ketten nem is kereszteztétek volna egymás útját, csak a busz nagy mérete miatt került erre mégis sor. Ettől függetlenül az erősorrend ugyanaz.
Ha egy kis Polski kanyarodott volna jobbra-belsőbe, akkor is ő mehet elsőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!