Törvénybe ütközik ha kiírom az úta, hogy lassíts aszfaltkrétával?
Figyelt kérdés
Egy olyan kertvárosi kereszteződésnél lakok, ahol rendszerint figyelmen kívül veszik az elsőbbségadást jelző táblát. Ebből igen sok baleset volt már, nemrég egy halálos is. Ezért szeretnék valamit csinálni, hogy esetleg ne én legyek a következő akire felkenődik egy motoros amikor én szabályosan közlekedek. Ezért szeretném kiírni, hogy LASSÍTS! arra az utcára ahonnan az elsőbbséget meg kellene adni.#elsőbbségadás #lassíts. baleset
2015. nov. 2. 12:26
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem fognak figyelembe venni egy aszfalt feliratot, ellenben ha bemennél az önkormányzathoz a halálos balesetre hivatkozva és megemlítenéd, hogy balesetveszélyes az útszakasz, akkor kötelességük cselekedni. Kicsit erőteljesebben kéne fellépned, hogy ne csak üres szavaknak tekintsék.
3/8 anonim válasza:
Ha a jol lathato helyre kirakott tablat sem veszik figyelembe, majd pont az elso esoig lathato kretarajzot fogjak nezegetni az autosok... A 'megoldas' egyebkent a fekvorendor, ha mar a tablat keptelenek betartani.
5/8 anonim válasza:
csak tértivevényes levélre válaszolnak mindenhol...egyet írsz a kerületi polgármesternek, majd ő kiszignálja az illetékenek, egyet írsz a közlekedésfelügyeletnek, egyet írsz a rendőkapitánynak....
aztán vársz...és meglátod.
6/8 A kérdező kommentje:
Akik érdemi választ adtak azoknak köszönöm szépen!:) Akik meg csak kioktatni tudnak nem értem miért is kommentelnek.. (Egyébként 20 éves vagyok ha bemennek barmelyik hivatalba nem vennének komolyan sajnos ezt jelenlegi munkam alatt tapasztalom...) Tudom, hogy a fekvőrendőr lenne a megoldás , az utca lakóival azt is szeretnénk ,kérelmezni, de amilyen gyorsan zajlanak az ilyen munkalatok, addig valószínű, hogy nem egy baleset lesz még.
2015. nov. 3. 08:31
7/8 Alex Fly válasza:
Nem ütközik semmilyen törvénybe. Ha tetszik, akár komoly műalkotásokat is rajzolhatsz a flaszterra. De elképzeléseddel ellentétben ez semmire nem kötelez senkit, alapesetben észre sem veszik.
8/8 anonim válasza:
Engem dudáltak már le azért, mert betartottam egy 30-as táblát... gondolod, hogy ha én egy aszfalt firka miatt lelassítok akkor majd toleránsabbak lesznek velem a mögöttem érkezők? Pont, hogy azzal még nagyobb baleset veszélyt idézek elő.
Amúgy 20 évesen már nagykorú vagy, elméletileg komolyan kellene venniük minden felnőttkorú állampolgárt, persze az más kérdés, hogy a gyakorlatban 20 éves az még csak nem is ember, hanem robot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!