Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szabályos a saroktolatás az...

Szabályos a saroktolatás az alábbi módon?

Figyelt kérdés

Van egy útkereszteződés. Balra meglátsz egy parkoló helyet de rájössz, hogy nem fordulhatsz balra mert egyirányú és a te irányodból behajtani tilos. Megfordulni, tolatni útkereszteződésben NEM tilos! Ha a várakozóhelyre állok be, akkor még akadályoztathatom is a forgalmat.. Na most azt nem tudom, hogy ebben a formában mennyire levágós, hogy csak parkolni akarok :D

Mondjuk azt az egyszerűség kedvéért, hogy nincs senki az úton szóval senki nem akadályozok. Arra vagyok kíváncsi, hogy ilyen feltételek mellett szabályos-e a parkolás.

2015. okt. 14. 20:58
 1/4 A kérdező kommentje:
Amúgy meg arra vagyok kíváncsi, hogy a kresz kérdéseimet hol tehetem fel HIVATALOSAN?
2015. okt. 14. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
A KRESZ 33. paragrafusa taglalja a szabályos tolatást. Olvasd el. Rövid ideig akadályozhatód a forgalmat. Kérdés mi a rövid. Amúgy egyirányú utcában a beálláshoz tolathatsz. Értelmezés kérdése hogy ha az utca végétől mondjuk a harmadik helyre akarsz beállni az elfogadható e.
2015. okt. 14. 21:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a szabályozó szándéka a parkolás céljából egyirányú utcában történő tolatás engedélyezésével a párhuzamos és halszálka parkolás lehetővé tétele egyirányú utcákban. Ergo előbb az egyirányú utca forgalmi irányából kell érkezned és utána tolatva beállni a helyre. Tehát a kereszteződéstől a szavad helyig betolatni minden, csak nem szabályos.

(Gondolj bele: a keresztező gyalogosforgalom NEM fog abból az irányböl forgalomra számítani, ahonnan te tolatsz. És az ilyen tolatás előtti manőverezés is nehezen illeszthető bele a KRESZ szabályrendszerébe.)

2015. okt. 14. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A KRESZ egyirányú utcáBAN azzal a feltétellel engedi csak meg a tolatást, ha annak célja a parkolóba, járdaszegély mellé beállás.

Szabálytalan több autónyit vissza tolatni, mert messze lesz egy üres hely...

A KRESZ nem engedi meg az egyirányú utcáBA betolatást.

Forgalommal szemből érkezőnek pedig egyértelműen tiltó tábla van kint: behajtani tilos.

2015. okt. 14. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!