Megbuktam elsősegély vizsgán, el vagyok keseredve mit tehetnék?
Jövőhét csütörtökön megyek újra, minden sikerült elsőre csak ez a szar nem!!! Az újraèlesztés meg a stabil oldalfekvés elég jól sikerült. Aztán jött a tétel ami így szólt: Egy autós elütött egy gyalogost,de a gyalogosnak sarló volt a kezébe ami megvágta a nyakát és spriccel belőle a vér!
Na én erre a kérdésre azt mondtam neki hogy ütöeres vèrzés, és direkt nyomás végzek odaszoritóm a csonthoz a vérző eret mivel nyomokötést nem szabad alkalmazni nyakon. Majd ő azt mondja erre hogy eddig jó! Kezdtem örülni hogy ez meglesz. Aztán kèrdezi milyen csontok vannak a nyakba, az emberbe és hogy mennyi? Na erre a kèrdèsre nem tudtam a választ és közli velem hogy erre nem tudja megadni a 25%-ot. Majd a kezembe nyomot egy új csekket hogy füzessem be és akkor majd a következő vizsga! Na itt tartok most,megvettem a könyvet is ahol szinte minden kérdésnél ez a válasz:Híbjuk a mentőket, bíztositsuk a helyszint! Szerintetek mit kellet volna mondanom vagy mi lett volna a helyes válasz?
Kifogtál egy igazi f***fej vizsgáztatót, nagyon sajnálom :( én augusztus végén voltam vizsgázni, és pont ugyanezt a tételt kaptam, ugyanazt elmondtam amit te, és közölték hogy sikerült.
Ne keseredj el, menj újra, és imádkozz hogy ne ez a gyökér vizsgáztasson megint. Milyen jogon tesz fel olyan kérdést, ami az elsősegélynyújtáshoz nem is feltétlenül szükséges... Mondjuk szerintem az volt a baja, hogy nem hangsúlyoztad ki, hogy a nyakcsigolya irányába kell a nyaki artériát szorítani. Ezért kérdezhetett rá, hogy milyen csontok vannak a nyakban...
"Aztán kèrdezi milyen csontok vannak a nyakba, az emberbe és hogy mennyi"
az mi
"Egy autós elütött egy gyalogost,de a gyalogosnak sarló volt a kezébe ami megvágta a nyakát és spriccel belőle a vér!" - vért látva elájulok még a saját vérvételemnél is, ezért soha nem nézek oda.
Félreértés ne essék, a balesetekből nem akarok viccet űzni, de 2015-ben hol látni gyalogost sarlóval a kezében? A vizsgakérdés teljesen életszerűtlen.
Ami közlekedési balesetek történnek, azok zömében gépkocsikba beszorult sérültek, akiket csak spéci vágókészülékekkel lehet kiszabadítani.
Ez a vizsgakérdés is olyan, mint bedugott slusszkulcsnál nézd meg a hátsó világítást is, eközben beugranak a kocsidba és azt ellopják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!