Jogositványra indulok az orvosi vizsgán nem lesz baj mivel hogy ilyen pánik betegségem van?
Inkább ne indulj.
Közveszélyes!
És ha vezetés közben leszel rosszul?
Nekem volt ilyen ismerősöm, hidd el, nem való neked a vezetés.
A SAJÁT és mások érdekében is inkább hanyagold!
Ha bepánikolsz egy szituban és balesetezel,mit fogsz érezni egy elgázolt,terhes nő hullája mellett?
Az első 4 válaszoló tisztában van a pánikbetegséggel...
Nem lesz baj, de ez nagy részt attól függ, hogy milyen jellegű a pánikbetegséged. Az orvosnak elmondod, ő pedig eldönti a továbbiakat.
Pánikbetegséget sok minden kiválthat, és annak különböző tünetei lehetnek.
Pánikbeteg az is aki a pókoktól fél, az is, akinek tömegiszonya van, klausztrofóbiás, vagy az egyedülléttől retteg, stb.
Az a saját érdeked, hogy az orvosnak ne hazudj, ne hallgasd el előtte, ha vezetést befolyásoló betegséged van, mert az előbb-utóbb úgyis kiderül, s akkor rosszabbul jársz.
Nem tudom milyen fóbiád van, van-e hatással az a vezetésre, de ha igen, azt az oktató, a vizsgabiztos is észre fogja venni.
Kellemetlenül érinthet, ha jelentős összeg kifizetése után közlik veled, hogy nem kaphatsz jogosítványt, vezetésre alkalmatlan vagy a pszichés (egészségügyi) állapotod miatt.
Az is lehet, hogy a betegséged nem vezetéssel összefüggő, vagy csak nagyon enyhe tüneteket mutat - de ezt neked kell tudni, konkrétan milyen helyzetekben pánikolsz.
köszönöm a válaszokat
hát ismerek olyat akinek van jogsilya és ugy van mint én szinte nem is pánikbetegség esténként keletkezik rossz levegövétel stb és nem birom a tömeget de szükséges ki birom szerintetek sikerülni fog..?
"Szinte biztos vagyok benne, hogy amilyen vizsgálat van a jogsinál, ott nem is szűrnének ki semmit, csak ha a kérdésnél beismered a problémáid." - és az mivel jobb, ha X óra levezetése után az oktató rájön, hogy a tanulója problémás eset, felmerül az egészségügy miatti alkalmatlanság kérdése?
Addigra jelentős összeget beletolt a tanuló a tanfolyamba, kínlódott, de nem kaphat jogosítványt, és a pénzt sem adják vissza.
Mindez azonban csak akkor, ha a pánikbetegség valóban vezetést befolyásoló tényező - ez az, amit a kérdezőnek és a háziorvosának kell megbeszélni.
Nagyon sok pánikbeteg vezet, akiknél a pánik más jellegű, nem vezetéssel összefüggő, illetve kezelhető.
Az ilyen jellegű pánik nem kizáró ok, általában akinek tömegiszonya van az a vele egy térben lévők miatt pánikol.
Pánikol a buszon, vagy egy zsúfolt helyiségben, a kérdés az, hogy a nyílt utcán is van-e tömegiszonya, a csúcsforgalomban közlekedők pl milyen hatással vannak rá.
Ha ez csak néhány nehéz légvétel, még nem gond, bár érdemes kezeltetni, mert idővel elhatalmasodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!