Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Aki rutinos vezető az is...

Aki rutinos vezető az is hibázik még nagy ritkán? Ha igen akkor miket?

Figyelt kérdés
2015. aug. 29. 11:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%
Nem a hibázás a kérdés hanem a következmény. Igen hibázik. De a hibáját ki tudja védeni azaz a hibának nem lesz következménye. S tanul belőle.
2015. szept. 5. 15:00
 12/15 anonim ***** válasza:
<Humor="fekete">Kérdezd meg Jules Bianchi-t</humor>
2015. szept. 5. 16:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Na mondjuk azt azért vegyük figyelembe, hogy a rutin mellett létezik egy olyan tulajdonság, hogy érzék. Nekem is van olyan ismerősöm még rokonságban is, hogy A B C E jogsi teherautózott, most traktorozik, rendszeresen motorozik, ezer és egy féle autót vezetett, többmillió kilométer a talpában, de egyszerűen nincs érzéke hozzá. Önbizalom meg rutin ez a kettő megvan és elmegy bárhova.

Én egyébként most készülök sofőrnek, most csinálom a C kategóriát. 4 éve van jogsim, de szűk helyekre tolattam utánfutóval már akkor mikor meg sem volt, mégis hibázok sokat. Koccoltam meg már oszlopot az autó elejével, értek már össze tükrök más autóval, sőt egyszer még egy kuplungot is leégettem mikor nagy súllyal tolattam fel hegyre egy utánfutóval.

Én ezeket úgy fogom fel, hogy na ebből is tanultam, legközelebb már ezt a hibát nem követem el. Ja és ki nem állhatom azokat akik nem ismerik be ha hibáznak. :D

2015. szept. 21. 12:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Index elhagyása, későn kirakása, sáv váltáskor elhagyása

Gyalogos atkelőhely előtt nem megfelelő sebesség megválasztása

Piros lámpán nagy gázzal, sebesség határon túl áthajtás.

Sebesség korlát 15-el való folyamatos athágása, néha többel is

30as övezetben 60as tempó

Egyirányúban (főleg pizza futárok) ellentétes irányban behajtás.

Busz ki-nem-engedése buszöbölből.

Ezek mindennaposak rutinos vezetőknél is.

Taxisoknál: megállni tilosban várakozás / gyalogos át-nem-engedése / zárósávon való előzés / alacsonyabb rendű járművek figyelmen kívül hagyása.

Benzinkutak egyirányú mivoltát sokan, még megkülönböztő jelzést nem használó rendőrök is le szokták fhosni.

2015. szept. 22. 11:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

látod mennyi kamionos baleset van? Pedig ha valakik akkor ők aztán rutinos sofőrök, ráadásul nem kisautót vezetnek napi 10 órában hanem 40 tonnás 16 méteres gépeket :D Mégis nagyon sok a beképzelt gyökér, aki 40 éve "a tengelyen" és mégis olyan idióta hibákat képes csinálni, pont mert rutinból és nem észből vezet.

Amúgy meg a rutin nem az évekkel jön, akkor nem lenne ennyi hülye majom középkorú meg öreg az utakon

2019. aug. 27. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!