Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyi évet kaphatok, ha...

Mennyi évet kaphatok, ha lakott területen belül elkerülhetetlenül, váratlanul az autóm elé kiszalad egy 7 éves gyerek és meghal?

Figyelt kérdés

A sebesség 50km/h helyett kb. 40km/h a túlzott forgalom miatt és váratlanul az út szélén parkoló autók mögül kiszalad egy 7 éves gyerek és halálra gázolom, amit szinte elkerülhetetlen 2 másodperc alatt.

Bárkivel előfordulhat ilyen helyzet, amit nem lehet elkerülni.

Ilyenkor is olyan büntetést szabnak ki az autósra, mintha gyorsan száguldott volna??

Az megint más dolog, hogy a gyerek szülei felelőtlenül nem figyeltek a gyerekükre.

Ez csak egy példa, amit leírtam.

2015. júl. 26. 13:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

Lehet baromság, én így tanultam tavaly, és így is vizsgáztam belőle idén.

Főúton nincs elsőbbsége, ha egyenes az út. A bírósági gyakorlat is ez. 2 Kresz oktató is így mondta. Gondolom, ők mivel évente vizsgáznak ebből, jobban tudják.

És a bírói gyakorlatot is jobban ismerik.

Ha a főút kanyarodik, akkor sincs elsőbbséged.

Szóval lehet arcoskodni, meg lepontozni.

2 hónapja láttam egy gyalogos gázolást, a kislány átszaladt az úton, a Zebra 10m-re volt, de ő átszaladt, feljebb, elütötték. Megütötte magát.

Rendőr csak csóválta a fejét, mert az autós arcoskodott, hogy nem volt elsőbbsége a gyalogosnak. Rendőrbácsi meg ennyit mondott, hogy itt az iskola a 10 méterre, és ki is van táblázva, hogy rohangáló gyerekek. Persze sokan nem tudják, hogy iskola időben ez mit jelent.

De mindegy, én ezt tanultam Kresszen, én így vezetek.

2015. júl. 27. 14:39
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja a táblához, nem csak azt jelenti, hogy 30 Km/h órával mehetsz, hanem azt is, hogy ki is szaladhatnak a gyerekek az útra.
2015. júl. 27. 14:41
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem látom idézni a kresz szabályt, csak "aztmondta a Jóska hogy", az sajnos nem jogszabály ,még ha Jóskának rendőrsipka is van a fején...Ha megengedett sebességgel megyek és valaki féktávon belül elém ugrik és elcsapom, nem vagyok hibás. Ha nincs zebra! Mert ha van,akkor meg kell állni,ha van ott gyalog.

Véletlenszerűen útra kiugró gyereknek nincs elsőbbség akárhogy is fáj ez. Akkor nyugodtan ki lehetne szállni és tolni az autót ,mert csak így lehet kikerülni a balesetet.

2015. júl. 27. 15:15
 14/19 anonim ***** válasza:

[link]

Attól még, hogy a gyalogosok nem feltétlenül ismerik a rájuk vonatkozó szabályokat, attól még vannak ilyenek.

2015. júl. 27. 15:29
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

# 11/

Nem hiszem el, hogy ezt tanították neked, mert ez baromság. Inkább csak nem értetted meg mit magyaráztak - ami nagyon szomorú, pláne, ha te kaptál jogosítványt és e szerint vezetsz...

2015. júl. 27. 16:06
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
A 11-es válaszolónak alapvetően igaza van: a gyalogosnak alapvetően a gyalogátkelőhelyen van elsőbbsége, és akkor, ha azon az úton megy át, amelyre kanyarodik az autó. Egyébként az áthaladásával még csak nem is zavarhatja a közúti forgalmat, vagyis az autósok figyelmét sem vonhatja el (kivéve persze lakó-pihenő övezetben).
2015. júl. 27. 16:43
 17/19 anonim ***** válasza:
67%
A 11-es válaszoló nem épp ezt írta...
2015. júl. 27. 16:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Velem pont ez történt, elütöttem így egy h*lyegyereket aki kirohant elém, lett egy horzsolás a könyökén és ennyi. Az anyja kihívta a rendőröket, azok meg ki se jöttek...
2015. júl. 28. 10:10
 19/19 anonim ***** válasza:

"Ha a főút kanyarodik, akkor sincs elsőbbséged. "

...

Kérlek hívd fel a NIF-et és meséld el ezt nekik, had röhögjenek egész nap. Bár ezt amúgy is el fogom mesélni a NIF-es barátomnak :D

2015. júl. 28. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!