Az önkormányzatot lehet e kérni arra, hogy segítsen az út járhatóvá tételén?
Egy tanyán lakom amely 200 méterre található a kövesúttól. Az út és a ház között dülő út biztosítja az össze köttetést amely állaga rossz, esős időben, télen járhatatlan. A dülő út a mi tulajdonunkban áll. Egy Suzuki Swiftem van, ezzel járok be a közeli városba, de a futő mű javítások (féltengely, gömbcsukló, stb.) havonta többe kerülnek mint maga az üzemanyag. Sajnos arra nincsen pénzem, hogy ezt az utat helyre állítsam. Arra gondoltam, hogy a területileg illetékes önkormányzattól kérek segítséget a javításra, de további bonyolító tényező, hogy a kövesút amire vezet szintén magántulajdonban áll, a MOL birtokolja.
Így kérhető e az önkormányzat arra, hogy egy olyan magánutat ami egy másik magánútra vezet járhatóvá tegyen?
Kérni kérheted, de szerintem ilyet nem csinálnak.
Amúgy áthidaló megoldásnak nem lenne jó, hogy nem az autót vágod szét, hanem lesétálod azt a 200 métert?
Hivatalok nem fognak segíteni.
Jobban jársz ha odamész a sok építkezés egyikére és beszélsz a munkagépes emberekkel,hogy fusiba meló után simítsák el az utat meg szórjanak rá törmeléket. Persze nem ingyen kéred.
az önkormányzatra alapból ne számíts. Ráadásul magánutakról van szó, magántuljdonú telkekkel..gondolj bele, mit szólna a többi adófizető?
aztán..az építési törmelék környezetszennyező, nem szabad bárhová, pláne dűlőútra önteni..
szóval csak magadra számíthatsz. ez ugyan pénzbe kerül, de egy tolólapos dózer, vagy zetor tudna simítani a földúton..
talán, ha egy úthengert is arra tudnál irányítani...
szóval nehéz ügy a magánút.
minden pénz kérdése...pont ez nincs sem az önkorminak, sem neked...
ja, a molnak hiába írsz, ők nem a pénzhiánnyal, hanem a szándékhiánnyal küzdenek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!