Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Büntetésnél eléggé átvertek...

Kedves97 kérdése:

Büntetésnél eléggé átvertek minket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam Pesten, a soundra mentünk, egy napot pesten maradtunk, vettünk tömbjegyet mivel sokan voltunk, a metrón félreállított az ellenőr h nem érvényes a jegyem mert már le kezelték, valóban elnéztük mert már a buszon használtuk, de mivel nem pesti vagyok hanem vidéki elnéztem, aztmondta megtudjuk úgy oldani hogy veszünk most azonnal egy diákbérletet és bemutatjuk ahol fizetni kell így csak 5000lesz, hittünk neki, így vettünk gyorsan egy diákbérletet, elmentünk hogy befizessük és ott aztmondták h mivel később vettük mint ahogy megbüntettek így 16 000 lesz. meg lehet ezt úszni valahogy hogy ne ennyi legyen, vagy muszáj leszek kifizetni a 16 000 -ret?
2015. júl. 12. 20:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a szabályok nem ismeret nem mentesít senkit.

Nem kezeltétek a jegyet, vagyis jogosan büntettek meg :(

A bérlet dátumának előbb kell lenni mint a büntetésnek. Ha erről van valami bizonyítékotok, akkor azt fel lehet használni, mert hamis infót mondtak nektek, de gondolom, ezt nem lehet bizonyítani.

Sajnálom, így jártatok.

2015. júl. 12. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:
kezeltük a jegyet, csak már egyszer le volt kezelve, mert nem értek hozzá,kifizettük volna helybe a 8000ret de aztmondták h ha veszünk bérletet akkor csak 5000ret kell fizetni. Csak úgylátszik a kedves ellenőr átvert minket mert látta h nem pestiek vagyunk. akkor marad a 16000. azért köszönöm a választ :(
2015. júl. 12. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:

"kezeltük a jegyet, csak már egyszer le volt kezelve"

Én úgy gondolom vidéken is csak 1x lehet egy jegyet kezelni.

Btw semmit nem tudsz tenni, ki kell csengetned a büntetést.

2015. júl. 12. 23:03
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, az ellenőr átvert benneteket.

A jegyet 1x lehet kezelni, átszállásra nem jogosít, csak metrón.

2015. júl. 12. 23:33
 5/11 Alex Fly ***** válasza:

Hát... biztos, hogy az ellenőr vert át benneteket?

Az oké, hogy "elnéztétek" a jegykezelést.

De inkább mondjuk úgy, hogy utána megpróbálkoztatok trükközni a diákbérlettel, ami nem jött be. Van egy olyan érzésem, hogy ezt ki kell fizetnetek -és megtanulni a leckét, hogy a büntetést elkerülő trükkök időnként elég sokba kerülhetnek...

2015. júl. 13. 12:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is inkább kussban befizetném az összeget, mint itt égetem magam azzal, hogy trükközni akartam és nem sikerült.
2015. júl. 14. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:

De nem tudom föltűnt-e, hogy az ELLENŐR mondta nekik, hogy vegyenek bérletet. Ebben az esetben pedig most már tényleg azt mondom, hogy a bliccelés teljesen normális dolog. Ha a gyökér szaréletű segédmunkásaik (az ellenőröket semmire se tartom - a vasúti jegyvizsgálókkal ellentétben) lophatnak és átverhetik az embert, akkor az utas is.

Igen, át lettetek verve, és különösebben nem is lehet vele csinálni semmit, úgyse hisznek a nyalisaiknak a BKV-nál.

2015. júl. 17. 08:45
 8/11 Alex Fly ***** válasza:
És ha az ellenőr mondta, akkor mi van? Ha azt mondta volna, hogy a teljes büntetést megússzák, ha agyoncsapják a metróvezetőt és pár utast belöknek a sinekre, akkor neki kell állni tömeggyilkolni? Nyugodtan lehetett volna nemet mondani és nem csalással tetézni a bliccelést.
2015. júl. 18. 10:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Az ellenőr volt az, aki csalt, és minimum elektrosokk-terápiára küldeném. Nagyvasúti felsővezetékre. Honnan kellene tudnia egy egyszeri utasnak, hogy ez nem megoldás? Főleg úgy, hogy a cég egyik alkalmazottjától mégiscsak elvárná az ember, hogy korrekt módon viselkedjen. Persze, el lehet olvasni az üzletszabályzatot, de valsz erről nem írnak benne, meg te se olvasod el a felhasználási feltételeket egy új szoftver telepítésekor.

Igaz, Pesttől és Debrecentől nem is várok mást (egy másik kérdésben egy DKV-s szaréletű vert át egy utast, tökéletesen illeszkedve a debreceniekről alkotott nézetem eddigi részleteihez). A többi helyen még talán van emberség ezekben a nyomorultakban is. Hangsúlyoznám, hogy terveim szerint vagy busz-, vagy kamionsofőr leszek, szóval nem az egésszel rendszerrel van bajom, csak ezekkel az íkúnulla férgekkel. Azt meg kifejezetten utálom, amikor keverik az emberek a buszos ellenőröket a vasúti jegyvizsgálókkal - van némi különbség.

(Ha meg ezt valaki törölteti, ami nagy divat az utóbbi időkben, visszamásolom. Ki van mentve.)

2015. júl. 18. 11:02
 10/11 A kérdező kommentje:
kifizettem múlthéten, de nem értem miért kell így ledegradálni valakit, nem pestiek vagyunk, kedves kommentelő aki mondta h vidéken is kell kezelni a jegyet, nem,vidéken felszállsz a buszra és kérsz jegyet, nem előre kell megvenni hanem a buszon adják oda. aki pedig volt olyan kedves hogy mellém állt és nem egyből leugatott annak köszönöm, mint mondtam a bírság ki lett fizetve de akkor is átverve érzem magam a + 3000 forintért vásárolt diákbérlet miatt.
2015. júl. 20. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!