0,29 alkoholszint miatt azonnal elveszik a jogsit?
Szerintem igaza van az elsőnek!.
Tudatosan vezetett ittasan.
Nincs mit magyarázni.
"Csak ilyen esetben veszik el a jogsit, ez alatt ma már csak pénzbírság van."
Legjobb tudomásom szerint 2013 július 1.-e óta "zéró tolerancia" van, a legkisebb alkoholszint esetén is a helyszínen bevonják a jogsit.
# 6
Rosszul tudod, a dátum meg nem tudom, honnan van, már 2012-ben sem volt ez így (pont kb. az év júliusban változott a dolog). Kb. 2008-9-ben volt nagy dúrral bevezetve a zéró tolerancia, akkoriban tényleg elvették, de valószínűleg azóta javult annyit a hozzáállás, hogy rájöttek, értelmetlen. Így is azon kevesek között (2-3 állam) vagyunk Európában, ahol az alacsonyabbat is büntetik (mindenhol máshol van tűréshatár, amibe mondjuk 1 sör belefér).
Zéró tolerancia az persze még mindig van, de az csak annyit jelent, hogy az alkoholos befolyásoltság alatti vezetést büntetik mindenképp, akármilyen alacsony is a szint, de 0,25 mg/l (vagy 0,50 g/l) alatt csak szabálysértés pár tízezres büntetéssel (ami 2012 óta is csökkent jelentősen).
Szépen válaszoltam, nem volt benne semmilyen magyarosan cifrázott kifejezés :P
0,30mg/l -ig 30 000 a bírság. (63/2012 korm. rend.)
Ez már az új btk utáni cikk:
( Amúgy mégis milyen választ vártál? Együtt érzőek és kedvesek leszünk, mert az ismerősödet lekapcsolták ittas vezetésért? :D )
Egyik alkalmazottunk a céges autót vezette így.
3 évre vették el a jogsiját.
Utána ki is rúgtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!