Milyen bírságra számíthatok? Esetleg bevonhatják a jogosítványomat is?
Figyelt kérdés
Múlt héten az egyik este az Örs vezér téri balra kanyarodó sáv elején álltam. Teljesen a lámpa alatt álltam meg így a saját lámpámat nem láttam csak az egyenesen haladó autósokét figyeltem. Amikor az övéké zöldre váltott én is elindultam és a szembe meginduló autósok előtt bekanyarodtam, mivel azt hittem hogy az enyém is zöldre váltott. Visszanéztem és láttam hogy tele van a tér kamerával. Milyen bírságra számíthatok? Esetleg bevonhatják a jogosítványomat is?2015. jún. 17. 15:53
1/3 anonim válasza:
Az Örsön térfigyelő kamerák vannak, kicsi az esély, hogy megbírságoljanak, de nem lehetetlen. Ha mégis, az 50 ezernél kezdődik és talán 3 pontot kapsz, de a jogsidat ezért nem vonják be.
2/3 anonim válasza:
50 ezer forint a közigazgatási bírság "továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzés" megszegése esetén. Ezt a tételt a gépjármű üzembentartójára, és nem a vezetőjére szabják ki (kivéve speciális esetben), ebből fakadóan a jogsidat nem kell félteni, így pontot sem kaphatsz. Szabálysértési bírságot is kiszabhatnak, de arra még mindig be lehet mondani, hogy nem te voltál, hanem közeli hozzátartozód, akire nem szeretnél terhelő vallomást tenni.
Amúgy a térfigyelő kamerákkal nem a piroson áthajtókat figyelik, ha ezt nézik, akkor külön kiáll egy rendőrautó, és fényképezgeti az áthajtókat.
3/3 anonim válasza:
A jármű sebességét úgy kell szabályozni, hogy a jelző előtt olyan távolságban megállítható legyen, hogy a jelzési kép látható legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!