Tegnap valaki megkarcolta a parkoló autómat. A szélvédőn valaki hagyott egy cetlit a rendszámmal?
Figyelt kérdés
Ilyen esetben ha a rendszàmmal feljelentést teszek a tettes mennyi időn belül értesül róla?2015. jún. 16. 23:23
1/6 anonim válasza:
A gond itt azzal van, hogy ha még ott is hagyták a cetlit rajta a rendszámmal, ahhoz tanu is kéne, hogy okés legyen a dolog, addig nem fognak semmit tenni. Szóval ha a cetlit kitevő nem hagyott ott valami elérhetőséget, akkor csak fölös kör az egész.
2/6 Koplárovics Béci válasza:
Tehetsz feljelentést (ismeretlen tettes ellen), és átadhatod bizonyítékként a cetlit. A rendőrök nyilván felkeresik a tulajdost, aki ha nem ismeri el, és tanút sem sikerül találni, akkor buktad... Persze lehet, hogy még ennyi energiát sem fektetnek a dologba.
Rosszindulatból az is írhatta a cetlit egy haragosa rendszámával, aki meghúzta a kocsit :)
3/6 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben érdemes a rendőrséget a helyszínre kihívni, vagy elég ha a felírt rendszámmal ém megyek be feljelentést tenn. Ilyenkor a tettest személyesen megkeresi a rendőrség?
2015. jún. 17. 07:20
4/6 anonim válasza:
Igen, mivel a károkozó elhagyta a helyszínt, mindenképp hívd ki a rendőrséget. Ha nem teszed, akkor tuti te állod a kárt, ha megteszed, akkor adsz egy esélyt a tettes felkutatására. (A cetli sokat segíthet. Ha nem kalapálja ki gyorsan a tulaj a kocsiját, bizonyítható a károkozás.)
5/6 anonim válasza:
én azt csináltam, hogy bementem a biztosítómhoz, és előadtam az esetet..a többit intézték.
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló. Mennyi idő elteltével volt eredménye a biztosítónál? Megtalálták a tettest?
2015. jún. 17. 12:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!