Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha 60-al megyek és kiugrik...

Ha 60-al megyek és kiugrik elém egy ember az úton akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés
csak elmélet
2015. jún. 13. 15:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
És hogy állapitják meg hogy 50-nel vagy 60-nal mentél e?
2015. jún. 13. 18:33
 12/17 anonim ***** válasza:
féknyomból pl. meg tudják állapítani, hidd el!
2015. jún. 13. 18:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Csak nagyjából, a féknyom szerintem nem elég bizonyiték ahhoz, hogy megbüntessenek.
2015. jún. 13. 20:02
 14/17 anonim ***** válasza:

A feknyombol szinte lehetetlen megallapitani, hogy mennyivel ment az auto, mert fugg millio dologtol, mint pl: homerseklet, aszfalt, suly, gumi mintazata, tipusa. Ha nyalkas lesz a gumi, akkor jo, hogy nagyobb a fektav. Igaz, szerintem ez csak abs nelkuli autora vonatkozik.

Abs-es autonal meg az utolso metereken mar csak fekez, de nem blokkol, szoval ott meg megint lehetetlen megmondani, kiveve, ha az autot a baleset utan nem mozditjak el. De igazabol ott is fugg, hogy hagy e nyomot a gumi. Szoval ez sok esetben a rendoroknek ez csak tajekoztato jellegu. Baleseteknel, kisebb sebessegelteresben se tamaszkodnak a feknyomra.

2015. jún. 14. 11:13
 15/17 anonim ***** válasza:
Kamumail, a féknyomból csak hozzávetőlegesen lehet tudni a sebességet. Pl., ha százzal ment, akkor kiderül, hogy ez vastagon gyorshajtás volt. De ha hatvannal, akkor kb. csak annyi, hogy valószínűleg (de nem biztosan) kicsit gyorsabban ment ötvennél. Ez nem elég bizonyíték a gyorshajtás miatti bírsághoz.
2015. jún. 15. 11:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Akkor leszel legalább részben felelős, ha:

1. bizonyíthatóan hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez a gyorshajtás

ÉS

2. bizonyítható a gyorshajtás ténye.

A sebességedet nem csak a féknyomokból lehet megállapítani. A fizikai sérülések is árulkodóak lehetnek, ahogyan egy kamerafelvétel is vagy épp az, hogy mennyit repült a gyalogos. A kérdés az, hogy mindezek mennyire adnak pontos eredményt. Én kevésnek érzem a 10 km/h-t ehhez, de lehet, hogy mondjuk egy röppálya kiszámításával már bizonyítható a gyorshajtás.

A lényeg az, hogy ilyenkor nagyon fontos a jogi tanácsadás, mert nüanszokon múlik, ki lesz a vétkes.

2015. jún. 15. 12:16
 17/17 anonim ***** válasza:
első szerintem életében nem látott még autót
2015. aug. 28. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!