Átléphető-e a záróvonal ebben az esetben?
Egy traktor(lehet autó, kamion stb...) megáll az út szélén, tábla ezt nem tíltja, így megteheti, de záróvonal van felfestve, aminek átlépésé vagy annak érintése nélkül nem lehetséges a traktor kikerülése! Amilyen szorosan csak lehet kikerülve, de a záróvonal ekkor is érintve, sőt átlépve lett, hiszen nálunk nincsenek széles utak ugye!
Azért kérdezem, mert az új kamerák már észlelik pl. a záróvonal átlépését is!
Mit kell tenni ilyen helyzetben?
Kikerülhetem vagy várjak a traktorra, akár napokig az úton?
-remélem az új kamerák nem csak büntetnek, de mérlegelnek és figyelik a közlekedést, ha már ennyi mindent tápláltak beléjük-
A gyorshajtás nem mostani, hanem tavalyi eset volt, csak leírtam! DE teljesen igaz volt!
2-szer lebbeztem fel, mire nekik a 2. hivatlos levél, pénteki nap jött meg, amiben az állt, hogy 2 napon belül le kell adnom a gépkocsi forgalmiengedélyét és a 2 db rendszámtáblát az okmányirodában és az autót kivonják a forgalomból! Nem érdekelték őket, hogy mit írok, s mi van a felvételen! Válaszuk hivatalosan mértek, teljesen jogszerűen...ennyi. Aznap összevissza telfonáltunk, hogy mi ez...nagy nehezen elértünk egy illetékest ebben, aki azt mondta, semmi gond, nyogodjunk meg, fizessük be a csekket és kész...az autó maradni fog! 2 vagy 3 hónap múlva majd a helyi Önkormányzat kezdett el zaklatni, hogy fizetnem kell 30 ezret, amit látnak, hogy nem tetteük meg, s ki kell vonni az autót! Mondom mi van...telefonon beszéltünk az Önkormányzattal, mondták ok, de, hogy ők elhigyjék be kell mutatnom a befizetett csekk másolatát vagy az eredetit! Mondtam nekik, hogy én ez miatt nem fogok mászkálni, ott a rendszer keressék meg, hagyjanak békén...De nem így lett, be kellett vinnem, mondván a rendszer nincs összekapcsolva, nem látják a befizetést, lassó stb...
Ez volt akkor!
Most csak érdeklődtem, hogy ilyen helyzetben mi lenne!
Köszönöm a válaszokat!
Egy tippet kaptam kb egy hónapja: hogy levélben nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy a mérőeszköz a trafipax mikor volt hitelesítve...egy ismerősöm mondta, hogy nyerte meg, hogy nem kell fizetnie, mert rég le volt járva a hitelességi időtartama!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!