Az alábbi szituációk mennyire szabálytalanok?
1-es szituáció:
A táblák ott vannak elhelyezve ahová rajzoltam őket.Az utca végén szintén behajtani tilos van, azonban ha én itt visszafordulok mint ahogy a képen is az szabálytalan?
Mert a behajtani tilos tábla a kanyar után van és abba az irányba néz ahonnét elvileg nem jöhetne autó, tehát vagy feleslegesen van ott, vagy vissza lehet fordulni.Melyik?
2-es szituáció:
Az egyirányú utcában rengeteg kis utca van és azok előtt mind van behajtani tilos, kivétel ott ahonnét a kék autó kikanyarodik.
A kötelező haladási irány táblát nem lehet látni ha én abból az utcából balra megyek, és nincs ott a behajtani tilos sem, ergo akkor nyugodtan le lehet menni ott,egészen az első behajtani tilos tábláig, nem?
(értelem szerűn a kötelező haladási irány tábla az egyik irányba néz, a behajtani tilos pedig a másik irányba)
Az az igazán szomorú, hogy még csak észre sem veszitek magatokat.
Számotokra teljesen természetes, hogy a behajtani tilos tábla nem mindig vonatkozik rátok, hogy a záróvonal csak egy javaslat, hogy a buszon csak akkor lyukasztotok jegyet ha jön az ellenőr, hogy feketén dolgoztok és dolgoztattok, és csak akkor van nagy hangotok, ha a jogaitokról van szó - a kötelességek azok nem számítanak.
És mindezek tetejébe a "tisztességes polgár" kifejezést sértésnek szánod...
Én szégyellem magam helyettetek is.
Feladom mert még mindig nem érted a lényeget mivel begyepesedett agyú vagy.Én nem azt mondom hogy a szabályokat nem kell betartani de most ha valaki minimálisan megsérti a szabályokat abban mi van?
Ilyen hülye felfogással csodálkozom hogy tudod magad eltartani külföldön?Vagy ott inkább a hülyéket részesítik előnyben?A példáid továbbra is értelmetlenek.A bliccelés az megint más amit szintén nem támogatok.A feketén dolgozás is más tészta,hogy jön ez ide egyáltalán?Nagyon gyenge vita partner vagy,annyira alacsony az IQ szinted hogy az valami eszméletlen.Őszinte részvétem azoknak akik veled együtt élnek,bár megérdemlik a sorsukat ha ezt az utat választották
Annak ellenére, hogy személyeskedéssel és sértegetéssel próbálkozol érvek helyett, még egyszer, utoljára válaszolok neked: a szabály azért van, hgy betartsd. Mindig. Nem néha, nem kicsit, nem többnyire, hanem mindig.
Nézd át a kreszt: nem az áll benne, hogy a behajtani tilos tábla irányából néha be szabad hajtani, vagy pár métert be szabad hajtani.
A gond ezzel az, hogy azzal, hogy te kicsit megszeged a szabályt, kvázi lavinát indítasz el. A szomszéd is kicsit meg fogja szegni a szabályt, meg a többiek is - mind-mind csak egy kicsit.
És előbb-utóbb ez lesz az elfogadott. Most itt tartunk. Az emberek teljesen természetesnek veszik, hogy a szabályok rájuk nézve nem kötelező érvényűek, azokat meg lehet szegni, ha ezt komoly kényelmi szempontok indokolják.
Sértegethetsz nyugodtan, ha többre nem vagy képes, de ettől a tények tények marqadnak: ma Magyarországon nagyon rossz irányba haladnak az emberek. Nézz körül kicsit nyugatabbra. Más mentalitás, más életkörülmények. Hiszed vagy nem, van összefüggés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!