Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi szituációk mennyire...

Az alábbi szituációk mennyire szabálytalanok?

Figyelt kérdés

1-es szituáció:

[link]

A táblák ott vannak elhelyezve ahová rajzoltam őket.Az utca végén szintén behajtani tilos van, azonban ha én itt visszafordulok mint ahogy a képen is az szabálytalan?

Mert a behajtani tilos tábla a kanyar után van és abba az irányba néz ahonnét elvileg nem jöhetne autó, tehát vagy feleslegesen van ott, vagy vissza lehet fordulni.Melyik?

2-es szituáció:

[link]

Az egyirányú utcában rengeteg kis utca van és azok előtt mind van behajtani tilos, kivétel ott ahonnét a kék autó kikanyarodik.

A kötelező haladási irány táblát nem lehet látni ha én abból az utcából balra megyek, és nincs ott a behajtani tilos sem, ergo akkor nyugodtan le lehet menni ott,egészen az első behajtani tilos tábláig, nem?

(értelem szerűn a kötelező haladási irány tábla az egyik irányba néz, a behajtani tilos pedig a másik irányba)

2015. ápr. 30. 14:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nehezen tudom értelmezni a rajzaidat, a szöveges rész sem segít.
2015. ápr. 30. 14:48
 2/13 anonim ***** válasza:

Annyi viszont bizonyos, hogy ha nem veszed figyelembe az utasítást adó vagy tiltó táblát, azért büntethetnek. Ha nincs ilyen tábla - bármely okból - akkor nem.

Más dolog az, hogy a többi közlekedő mit lát, mire számíthat.

2015. ápr. 30. 14:50
 3/13 anonim ***** válasza:

1.:

Egy irányú utcában szabad tolatni, de csak annyit amennyi a parkoláshoz szükséges. Minden egyéb tolatás szabálytalan, illetve amint te ott megfordulsz, a menetiránnyal szemben fogsz haladni.

2.:

A kötelező haladási irány tábla ott nem neked szól, abból az utcából a rajzod szerint lehet jobbra és balra is menni.

A kötelező haladási irányt kereszteződésekbe kell kitenni. A te kereszteződésedben nincs ilyen tábla, így mehetsz balra.

2015. ápr. 30. 15:06
 4/13 anonim ***** válasza:

Az első képen csak egy darab egyirányú utcát látok, az alsót. Mivel ezt te nem érinted, nem igazán értem a problémát.

A második képet nem tudom értelmezni.

2015. ápr. 30. 15:49
 5/13 anonim ***** válasza:
közben újra néztem a képet, az elsőn se az egyirányú utcában vagy, csak tleg nagyon zavarosak a képek.
2015. ápr. 30. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát ha engem kérdezel szerintem ezek nem akkora nagy bűnök de szabálytalanok és ha rajta kapnak akkor megbüntetnek.Na már most ilyen helyeken nagyon ritkán vannak rendőrök tehát kicsi az esélye hogy megbüntetnek érte

Azt is megértem ha valaki ilyen szabálytalanságot követ el.Most tegyük fel az első képen mi van ha valaki a behajtani tilos tábla után 5 méterrel arrébb lakik és nem akar nagyot kerülni?Teljesen érthető ha behajt és inkább megy 5 métert mintsem 500-at a kerülővel.De a te példáid is érthetőek

2015. ápr. 30. 17:47
 7/13 anonim ***** válasza:

"Azt is megértem ha valaki ilyen szabálytalanságot követ el.Most tegyük fel az első képen mi van ha valaki a behajtani tilos tábla után 5 méterrel arrébb lakik és nem akar nagyot kerülni?Teljesen érthető ha behajt és inkább megy 5 métert mintsem 500-at a kerülővel."

Azt is megérted, ha a nagymamádat kirabolom, de csak párezer forintot viszek el tőle? Az is csak kis bűn.

Az a baj az öt métereddel, hogy azon az öt méteren sem fog senki számítani egy járműre a tiltott irányból. Csak sajnos ma Magyarországon mindenki azt látja, hogy büntetlenül szarhat a szabályokra. Nem is véletlen, hogy ott tartunk, ahol.

2015. ápr. 30. 17:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Úr Isten!Te most ezt komolyan gondolod?

"Azt is megérted, ha a nagymamádat kirabolom, de csak párezer forintot viszek el tőle? Az is csak kis bűn."

Ez mi például?Azért ne haragudjál de a két eset között van egy "kis" különbség tehát a példád teljesen értelmetlen.Egy rablást ne hasonlítsunk már össze egy behajtani tilosba való behajtással

"Az a baj az öt métereddel, hogy azon az öt méteren sem fog senki számítani egy járműre a tiltott irányból. Csak sajnos ma Magyarországon mindenki azt látja, hogy büntetlenül szarhat a szabályokra. Nem is véletlen, hogy ott tartunk, ahol."

Most mennyi az esélye hogy ezeken az elhagyatott utakon pont akkor fog két kocsi szembejönni egymással és pont egyik sem számít a másikra így összeütköznek?AZ útra mindig figyelni kell és egyébként se hinném hogy annyira balesetveszélyes ez a szituáció.Tudod az ilyen hülye felfogású emberek miatt tart itt ez az ország mint amilyen te vagy.Ez már a szőrszálhasogatás kategóriába tartozik.Kíváncsi lennék mi lenne a tényállásod ha ilyen helyen laknál.Most ha kényelmesebb és könnyebb egy adott szituáció akkor miért ne lehetne megszegni egy ilyen szabályt amivel nem okoz semmi bajt az illető? 5 méterről van szó nem pedig arról hogy az egész egyirányú úton végighalad szabálytalanul

2015. ápr. 30. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Na többek között ezért hagytam el az országot.
2015. ápr. 30. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Jól van lehet álszenteskedni nyugodtan,lehet játszani a minden szabályt betartó tisztességes polgárt,ez semmit sem számít ha emberileg egy nulla vagy.Ha már ilyen kis dolgokba belekötsz akkor eltudom képzelni mekkora élvezet lehet veled együtt élni...
2015. ápr. 30. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!