A Móra Ferenc Tisza hídon miért csak gépjárművel és annál magasabb rendű járművel lehet átkelni?
Gyorstalpaló: 2011-ben adták át a Szegedet északról elkerülő M43-as autópályát Makóig.
Ennek része egy Tisza híd is ami a Tisza-Maros szög azon oldalába visz amely amúgy közúton nagyon nehezen megközelíthető. Ott élnek emberek akiknek munka meg egyéb miatt kellene átjárniuk a megyeszékhelyre. Azonban ezen az új hídon mivel autópálya híd nem kelhet át gyalogos, biciklis és segédmotoros. Sajnos nem mindenkinek telik arra, hogy autóval járjon iskolába, munkába, az autópályán közlekedő buszjáratnak meg nincsen megállóhelye a kistelepülésen.
Nyáron amíg a közelben komp átkelő működött addig a közeli településekre turisták jártak kerékpárral, de ezt már nem tehetik meg. Aki biciklivel, segédmotorral akar a környékről ki- vagy bejutni a megyeszékhelyről annak el kell mennie egy 40 km-re lévő hídhoz, mert csak ott mehet át.
A hídra azonban mind a 2 oldalon visz jó állapotú kövesút és magán a hídon is van arra alkalmas járda amely alkalmassá tenné a lassú járműves forgalom számára is az átkelést azonban egy kerítéssel van lezárva valamint egy KRESZ szabály tiltja meg az átjutást.
Az M43-as autópálya tökéletesen megoldja az Uniós közlekedés gyorsaságát, azonban a helyi viszonylatokban meg borzalmas az egész rendszer. Itt a város melettem, a híd is és 40 km-t kell kerülnöm... nem beszélve arról, hogy egy buszjárat is jár az autópályán amely látható az udvarból mikor elmegy, de még arra sem lehet felszállni.
Annak idején mikor építették a hidat, miért nem vették a tervekbe a gyalogos átkelést is? Kihez lehetne ezzel kapcsolatban fordulni, hogy legyen megoldott a hídon a gyalogos átkelés?
A Pentele híd is hasonló ehhez a hídhoz ott azonban mégis van biciklis útvonal is.
Kérdésben a válasz: autópálya híd. Autópályán tilos gyalgosnak, kerékpárnak stb 60km/h alatt közelekedni. Balesetveszélyes.
Senkihez, nem lesz gyaloghíd. Itt szabványok vannak, aminek meg kell felelni, valszeg az egész hidat szélesíteni kéne ami nagyon nem zsebpénz. Ezzel vége is a történetnek.
Jó csak ezek az ostoba szabványok emberek életét lehetetlenítik el.
És a Pentele hídon megtudták oldani...
Mindenesetre a polgármesternek most már befogok olvasni amit a helyi lapban közzé tetetek, rá fér már!
A polgármesternek nem sok köze van hozzá! Persze a közgyűlésen javasolhat dolgokat, csak pénzt nem fog kapni hozzá!
"Az M43-as autópálya tökéletesen megoldja az Uniós közlekedés gyorsaságát"
Egy olyan autópálya, ami nem vezet sehová nem old meg semmit!
A Marosleleieknek inkább a Tápéi híd, vagy a megszűnt komp miatt kellene nyekeregniük, azokból előbb lesz valami!
Valóban gondolhattak volna a helyiek közlekedési igényeire is a tervezéskor, ám nyilván a mostani állapot olyan, hogy ott szabványos járda nem nyitható. Mindenestre van hazánkban nem is egy autópályahíd, ahol van járda ill. kerékpárút. Persze lehet, hogy a tervezők a tápéi komppal számoltak hosszabb távon is.
Mindenesetre igen ritkán lakott vidékről lévén szó, sajnos önerőből illetve valamilyen közösségi megoldással (pl. tanyagondnoki busz Maroslelére) kell megoldani a helyiek közlekedését. Esetleg szövetkezhetnétek a révátkelő üzemeltetésére, egy motorcsónak meg 2 révész kell hozzá. Nem két fillér, de ha sokan vagytok rá, megérheti.
Áhh, ahhoz nem lakunk itt annyian, hogy megérje ide bármit is építeni. Ugyanez a helyzet a buszjárattal is, nem érné meg hozzá buszfordulót meg díszpécser rendszert kialakítani.
Közben átgondoltam, azért nincs itt semmi, mert nincs itt senki.
Ha valaki itt akar élni, autó kell. Lehet azzal is gazdaságosan közlekedni, pl.: én eddig a legközelebbi buszmegállóig mentem csak, onnan meg volt ingyenes bérletem buszra. De ha valaki telekocsiztatni úgy is gazdaságosabb lenne.
Ezt a tervezésnél kellett volna figyelembe venni, pl. a Megyeri hídon is vagy a Deák Ferenc hídon is át lehet menni biciklivel, hisz van külön út, pedig az M0-ás "autópálya" halad rajtuk. Mondjuk 2011-ben nem tudom, hogy lehet olyan hidat tervezni, amin nincs bicikliút...
Meg azt se tudom, hogy miért válaszolok egy 6 éves kérdésre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!