Mért nem autó márka szerint fizettetik a büntetést a szabálysértőkkel? (drágábbra több büntetést)
"egy azonos szabálysértésért ugyanannyit fizet"
Ez a lényeg.
Láttam már gazdag suzukist és láttam már csóró drága kocsist. Nem a ruha (jelen esetbe a kocsi) teszi az embert.
Óvatosan az ítélkezéssel.
Egy ismerősöm egyszer potom pénzért hozzájutott egy drágának számító autóhoz, mázlija volt, a tulajnak nem az egyetlen kocsija volt, ez meg csak állt használatlanul, és volt egy közös ismerősük, így lebonyolították a boltot. Az ismerősömet viszont nem veti fel a pénz, csak jókor volt jó helyen.
No meg azt sem tudhatod, hogy esetleg nem céges autó-e valakinek az a jó kategóriás drága kocsi, mert azt nem a saját pénzéből veszi a dolgozó, aki a munkához használati célra kapja, a saját fizetéséből meg nem biztos, hogy simán meg tudná venni.
Egyetértek. Szerintem is az autó jelenlegi értékét kéne figyelembe venni.
Arra meg nagy ívben tennék, hogy valakinek szerencséje volt és jó áron jutott hozzá egy amúgy drága autóhoz. Ettől még nem kell szabálytalankodni. Persze nem is ilyen kis apróságoknál vetetném figyelembe a kocsi értékét, hanem mikor valaki veszélyezteti a másikat.
Igen például ha a gazdag épp suzukiban ül, akkor fizessen kevesebbet, így van, ha ilyen kicsi és gyenge autóval száguldozik, vagy stb, azt nyugodtan.
De amikor száguldozik valaki és veszélyeztet másokat a 2 tonnás, vagy annál is nehezebb BMW X5-el, Audi Q7-el, ML, illetve GL Mercedes-szel meg 7-es BMW-vel, S Mercivel, ilyesmi kocsikkal, az igenis fizessen sokkal többet. Mivel egy átlag ember bizony a büdös életbe nem teheti meg, hogy ilyen méregdrága kocsikkal járjon, szóval biztos, hogy rengeteg pénzük van és tényleg semmi neki egy-egy büntetés. Ezt én is igazságtalannak érzem. Azért látni annyi Porsche Panamera-t meg Lexus-t, Mercit, Audit, BMW-t buszsávban, mert ezért mennek át piroson, záróvonalon előznek, meg minden meg autópályán 250-300-al mennek, mert nekik semmi a büntetés.
Nem lenne reális, meg mi van a kölcsönkapott, vagy céges autókkal?
Egyszerűbb a jövedelem alapján felállítani a büntetési tételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!