A gyalogosok miért tehetnek meg gyakorlatilag bármit büntetlenül?
Ha az autós néhány km/h-val túllépi a megengedett sebességet, jön a sok tízezres csekk. Ha a biciklin nincs lámpa, vagy duda, szintén csengetheti a dellát. A buszokra, teherautókra, és azok sofőrjeire is komoly előírások vonatkoznak.
Bezzeg a gyalogosok bármikor átmehetnek csak úgy a piroson (legalábbis itt Pesten, máshol még sosem voltam egy hétnél tovább, de remélem, vidéken több intelligencia szorult az emberekbe. A legjobban azt a primitív fajtát utálom, amelyik a már villogó lámpánál kezd el átszaladni, majd még leáll ordítozni, amikor a már zöldet kapó autós ledudálja.
Az ilyen férgeknek miért nem írják azonnal csekket? Viszonylag csekély emberi erőforrás-, és munkaráfordítással rövid időn belül nagy pénzeket akaszthatna le a rendőrség.
Nem utaltam én semmire, szimplán tényt közöltem.
Egyáltalán nem utaltam a nyugati országokra, mivel nem szégyellem, de fogalmam sincs, ott milyen közúti bírságok vannak.
Amit írtam globálisan Magyarországra értettem, nem csak az autósokra, hanem úgy általában a lakosságra, vállalkozókra meg mindenkire.
Nem akarok politizálni, de akinek van, egy kis csöpp esze az látja, hogy itt, akinek van némi pénze, azt minden oldalról próbálják megkopasztani állami szinten. Erre utaltam az általad idézet mondatommal.
Semmi baj nincs a büntetéssel, nem ezzel van a bajom, de tegyük már egy serpenyőbe a svájci béreket és a 80 ezres bírságot, a magyar bérekhez és bírságokhoz képest.
Leginkább az a bajom, hogy itthon egy kisebb kihágás is az átlagfizetés 1/4-e. Már ha lehet átlagnak venni a nettó 120 ezret, mert sajnos sokaknak az is álom :\
Kérdező, te is nagyon jól tudod, hogy az autókon van rendszámtábla, míg a gyalogosokon nincs. Ergo a gyalogos büntetéséhez ott kell lennie a rendőrnek, ahol a szabálysértés megtörténik. Kamera,levelezgetés szóba sem jöhet.
Egyúttal megnyugtatnálak: igenis büntetik a gyalogosokat Budapesten is. Szaladgálj át mondjuk párszor a Keletinél a piroson, szerintem lesz eredménye. Más kérdés, hogy bizony csak egyes kiemelt helyeken van posztos rendőr, akinek erre van kapacitása. De ez nem azért van, mert a gyalogosnak mindent szabad: egyszerűen van a létszámhiánnyal küzdő rendőrségnek ennél fontosabb feladata is. Például az első számú baleseti ok, azaz a gyorshajtás üldözése.
"Bezzegnyugaton" a gyalogosok elindulnak még az utolsó pillanatban is a túloldalra,tüntetőleg oda se néznek,előretartják a karjukat,6 sáv meg vár.
A gyerekek csak iskoláskor alatt néznek körül,onnan lehet tudni,hogy ki jár már iskolába,hogy pimaszul kilép,akérmikor akárhol az autók elé.Ha szülővel van és a szülő visszatartaná,még a szülőt is otthagyja,megy ferdén is át az úton.
Elmebaj,hogy mit engednek meg maguknak a gyalogosok.Akárhol a világon.Hogy miért?El vannak a rendőrök foglalva más dolgokkal,amiket könnyebb csinálni.
Na, a gyalogos piros lámpás átkeléses sztorihoz szeretnék hozzászólni.
Nem vagyok egy nagyon rutinos sofőr, csak 4 éve vezetek (balesetmentesen), rendszeresen közlekedek vidéki megyeszékhelyen és a fővárosban is gyalogosként. Vidéken valóban nem mennek át az emberek piros lámpánál soha zebránál... tudjátok miért nem? Mert értelmes helyeken vannak a lámpák, azért. Lehet, hogy csak én járok rossz helyekre Pesten, de pár km-es távon van kb 6-7 lámpás zebrás átkelő, ezek olyan helyek ahol kb percenként 2 autó megy. Mi a francért van ott lámpa? Állhatnék egy percig a piros lámpát bámulva és egy rohadt autó nem jönne. Ehelyett mit csinálok? Körülnézek, nem jön senki, akkor heló, átmegyek. Nem tudom miért nem lehet normálisan megcsinálni ezeknek a helyeknek a közlekedését. Vidéken sok helyen úgy van, hogy csak két időpont között működnek a lámpák, amikor tudják, hogy már nincs nagy forgalom és csak lassítana mindenkit, akkor lekapcsolják őket. Pesten bezzeg még hajnali 3-kor is farkasszemet nézhetnék a lámpával, akkor is ha fél órája nem járt arra autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!