Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Utólag szabhat ki büntetést a...

Utólag szabhat ki büntetést a rendőrség úgy, hogy nem állítottak meg, amikor a szabálysértést észlelte a feljelentő rendőr?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy határozatot a büntetésről, amit állítólag két hete követtem el. Az autó a külföldi állampolgárságú férjem nevén van (nem magyar rendszámú) mégis az én nevemre jött a büntetés.

"Kisbetű" a rendőr nagyjából ismer minket, nyilván onnan tudhatja, hogy mi a nevem (abban nem vagyok biztos, hogy engem felismerne ha szembemennék vele az utcán). DE az autót rajtam kívül meghatalmazással többen is vezetjük. Szerintem ezt Ő nem tudja és csak feltételezte, hogy a nő vezetett akkor az csak a feleség lehetett.

2015. jan. 27. 14:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szerintem is vicc kategória, mert ezentúl minden héten kaphatok egy hasonló feljelentést csak mert valakinek ehhez van kedve? Az a baj, hogy fogalmam sincs mit kéne lépnem. Honnan tudhatom meg, hogy mi alapján, milyen bizonyítékok alapján jelentett fel? Van jogom ezt valahol kérni, hogy megnézhessem?
2015. jan. 28. 07:34
 12/19 A kérdező kommentje:

Dörmögő:

Ez már határozat. Nem hívtak be sehova, kaptam csekket is.

2015. jan. 28. 07:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Ilyenkor kell ellentmondással élni, mielőtt rászoknának.

Szépen fel kell sorolni a tényeket, tanúkat.

2015. jan. 28. 07:54
 14/19 Dörmögő ***** válasza:

Nekem ez nem tiszta teljesen. Ha feljelentettek, és te meg nem ismertél el semmit sem akkor mi alapján lett ez a határozat. Az ártatlanság védelme rád is vonatkozik, az a legkevesebb hogy behívjanak az általad vitt bizonyítékokkal együtt. Jelen esetben sétálj be a rendőrségre és kérdezd meg hogy mi alapján büntették meg.

Hozzátenném hogyha az van vagy lenne hogy a gyereket elől viszi valaki nem megfelelően bekövetve akkor szerintem a rendőrnek nem csak bámulnia kellene, és a háta mögött feljelentést tenni, hanem megállítani az autót, és a kiskorú további veszélyes utaztatását megakadályozni. Mert a veszélyeztetés is bűn, de az a rendőr sem tiszta teljesen aki ezt úgy oldja meg hogy küld egy levelet amit hetek múlva kap meg az illető.

2015. jan. 28. 08:15
 15/19 Dörmögő ***** válasza:
Egyébként lehetséges hogy videófelvétele van, mert már nagyon sok rendőrautóból rögzítenek.
2015. jan. 28. 08:20
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, ha megállít teljesen oké. Most nem írhatom ide, hogy rendőr mennyire szeret/nem szeret minket. (Kert szomszéd :/) Nekem sem tiszta teljesen a dolog. Pont azért írtam le a kérdésem, hogy nekem átlag polgárként van-e lehetőségem kikérni a bizonyítékokat, mert ha csak Ő úgy dönt feljelent akármiért hogyan büntethetnek meg? Ha felvétele van és megnézik elég ha egy valaki beazonosít? Pl a szomszédom? engem meg sem kérdeznek? Nekem is nagyon nagyon furcsa ez így ...á üvölteni tudnék egyrészt mert tudom, hogy tök hülyének néz és mert tehetetlennek érzem magam, mivel sosem történt még ilyen tájékozatlan vagyok jogi kérdésekben.
2015. jan. 28. 08:49
 17/19 Dörmögő ***** válasza:
Még egy egyszerü trafipax felvételt is meg lehet nézni ha esetleg bemérnek. Szerintem itt is tájékoztatniuk kell hogy milyen bizonyítékok alapján büntették.
2015. jan. 28. 10:08
 18/19 Arobi válasza:

Szia ! Végig olvastam mindent. Szerintem ennek a 'kisbetünek' savanyú szőlő 'szaga' van. Ismered a róka és a varjú mesét ? A férjed külföldön,kert szomszéd...

Talán ha átmennél este megbeszélni,lehet meg lehetne úszni kevesebbel.... Nem száz,lehet harag,rossz szomszéd,de énnekem ez dolog 'szagos'....

Üdv Rb

2015. febr. 7. 12:06
 19/19 Arobi válasza:

Ha okos vagy,átmész,bedobod magad,és ugyis kiderül mi van,ráérzel,de azért óvatosan,a hatalom a kezében van. S ha 'szagos',s sikerülhet anélkül,hogy áldoznál is érte. De legközelebb,mert akkor lesz ! Már nem sikerül . Ha szimpla gonoszság,vagy frankó bizonyítéka van,ez is kiderül,akkor is tud s z mit tenni, mert talán tudsz vele emberileg beszélni,hogy mérsékeljék a büntetést. Próba szerencse ! Mit veszithetsz ?

üdv Rb

2015. febr. 7. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!