A ralisok miért nem éjjel gyakorolnak?
"Ők is fizetik az adót, amiből a közutak épülnek fel."
Igen ám, de a közút KÖZLEKEDÉSRE van. Én nem azért fizetem az adómat, hogy az én pénzemből épült utat mások hobbija miatt rendszeresen lezárják, én pedig ne tudjam használni.
Arra pedig nem gondolsz, hogy egy tisztességes lezárásnak milyen vonzatai vannak. Nem elég a két végére egy sorompó. Minden sarokra, minden mellékútra kell kordon, rengeteg ember, szervező. Láttál már valódi rali versenyt? Nem, mi?
"Első neked napközben is életveszélyes lenne száguldanod..."
Na most aztán jól odaszúrtál nekem.. Ciki nem ciki én lassan megyek sötétben, nem akarok elütni egy kóbor gyalogost vagy vadat..
"Én már több éve ugyanazon az útszakaszon járok hazafelé, és éjjel mindig sokkal gyorsabban szoktam menni. "
Az lehet, hogy te sokkal gyorsabban mész éjjel, de mitől mész gyorsabban? A 90-től? Nem ritka, hogy egy-egy gyorsaságin nappal becsúszik 200 fölötti tempó, gondolom ennél már nem mész gyorsabban éjjel. :D
"Adót fizet :D És fizesse meg az út lezárási költségét is az utolsó fillérig, rendőri biztosítással ügyeletes mentővel és a sok ember órabérével együtt aki őrt áll neki. Plusz aki arra lakik annak is a kerülőút miatti pluszköltségeit. Akkor csapathat."
Ahol legálisan mennek a dolgok, ott ezek ki vannak fizetve, pl versenyen is és edzésnapon is. Ezek viszont sokad rangú utak, aminek a kiesése kb senkit nem zavar.
Rossz példa. Ahol vasút van, ott sem jár mindenhol vonat, pedig nyilván azért rakták le a síneket. Ugye? :D
A közutaknak van kezelője, és ha a közút kezelője hozzájárul egy ilyenhez, akkor hiába fogod itt verni a nyálad, ott rendezvény lesz. A rallyban érintett útvonalak általában sokad rangú utak, amelyek helyett van alternatív útvonal. Bár gondolom ha baleset miatt van útzár, akkor is odamész háborogni, hogy engedjenek át.. :D
Sok út nem a lakosok miatt épült - ahogy igaz ez a vasútra is - hanem üzemi vagy egyéb célokat is szolgálhat akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!