Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez tisztességes indok, hogy...

Blazeeee kérdése:

Ez tisztességes indok, hogy megbuktassanak forgalmi vizsgán?

Figyelt kérdés

A minap voltam forgalmi vizsgázni ( másodszor ).

Minden szépen és jól haladt, de kb egy 30 perc után leállítottak. Azt mondta hogy az autót rendkívül jól kezelem, a parkolások szintén példátlanul jók voltak, helyet is jót találtam. DE!

Azt nehezményezte, hogy a szerencsétlen 1100-es szívódízelt ( ! ) nem kapcsoltam 4.-be a hegyoldalban futó útszakaszon.

Könyörgöm, minek? 1900-as fordulattal végigszaladtam 50-el. Lefelé megfogta a motorfék, felfelé meg még épp meg tudtam tartani hogy ne lassuljon 45 alá ( padló gázzal ). Ha átváltok 4-esbe, akkor felfelé megáll az élet, mert ott akkor vissza 2, még rosszabb esetben 1, mert az autó ereje mint a lepkefing, lejtmenetben viszont nem volt elég hogy megfogja a motorfék. Egyenes szakasz 30 m-nél hosszabb sehol sem volt.

( Max nyomaték: 149 nm 2000 fordulaton, Hyundai i10 1.1 D Lite )

Az első vizsgán azt a problémát találta a vizsgabiztos, hogy egy korforgalomnál balról érkező indexelt jobbra ( hogy ahonnan én jövök arra kimegy ). Eddig rendben is van, én elindultam szépen befelé, de az ökörállat nem jött ki a körforgalomból, hanem bent maradt és kiment ott ahol bejött. kb 10 centire álltam meg, oktató nem avatkozott közbe, de megbuktattak, holott szerintem egyáltalán nem jogos, mert ha meg megvárom hogy kimenjen a körforgalomból ( mert tegyük fel h kimegy ), és csak utána indulok már húzza is a strigulát "a közlekedési helyzetet lassan

ismeri fel" részhez.

Mind a két vizsgabiztos azt mondta, rendkívül jól kezelem az autót. Ennek ellenére a mai vezetők nagy része a városunkban ( pl. kresz oktatónk ) úgy vizsgázott le, hogy azt se tudta mi az a telezöld. Rutin vizsga pipa, utána egy kb 3 km-es kört kellett mennie és kész. Azóta a kutya nem ellenőrizte a mai 40-50 éveseket, hogy alkalmasak-e egyáltalán arra hogy vezessenek, vagy a kreszből a jobboldali haladáson kívül emlékeznek-e még valamire.

Ja és egy slussz poén: a vizsgabiztos megmondta a tutit. Vizsgán nem mondhatok le az elsőbbségemről, még akkor se ha egyértelműen jelzem, ÉS HA MÁS MONDD LE AZ ELSŐBBSÉGÉRŐL, AKKOR SEM FOGADHATOM EL, mert a vizsgabiztos feltételezheti hogy nem ismerem a kreszt... sz.pjanak le ...

2015. jan. 20. 00:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy tisztességes-e vagy sem, hanem hogy át akarsz-e menni a vizsgán? Nyilván anyagi érdek a több bukás, ha megkened őket akkor "elnézőbbek" lesznek. Az életben senki nem a betanult forma szerint vezet, sokan még az indexet sem használják, ami alapvető a biztonság szempontjából. Ha ekkora gyakorlatod van, hogy motorféket is használsz, akkor próbálj meg a vizsgabiztos kedve szerint vizsgázni és fogadd meg amit mondanak, aszerint vizsgázz, vizsgán ne mondj le elsőbbségről stb.
2015. jan. 26. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!