Tegnap éjjel 11 óra körül hazafelé menet valaki SZÁNDÉKOSAN minden ok nélkül feltartott 20-30-cal vánszorogva, nem engedte, hogy megelőzzem. Ha pedig mégis, akkor utána szorosan tapadt rám és nem hagyta magát lerázni. Mit lehet tenni ez ellen?
Majdnem tegnap ilyenkor hazafelé jöttem, amikor meg kellett állnom a lezárt vasúti sorompónál. Gondoltam, minek siessek, 5-10-zel gurulgattam. Erre hirtelen egy piros/bordó Peugeot 206-os /Peugeot volt, az legalábbis biztos/ a semmiből feltűnik, megelőz és bevág elém, holott ő is láthatta, hogy le van zárva a sorompó. Én eleve azt is nagyon utálom, ha sima piros forgalmi lámpánál előz valaki ész nélkül, mert tök értelmetlen. Tipikus erőfitogtatás, hogy "én csak azért is előrébb vagyok". Nagyon gyűlölöm az ilyet. Rá is villogtam, rá is dudáltam a Peugeot-ra, sőt még mutogattam is neki, hogy mit képzel magáról, igaz, ezt csak szélvédőn belül, nem nyúltam ki /emiatt az integetést szerintem nem is láthatta, mert eleve éjszaka is volt/.
Ezután elmegy a vonat, sorompó fel, lehet indulni. A szembejövőben szépen el is indulnak, viszont előttem a piros Peugeot csak áll. Rádudáltam, hogy menjen már /pláne azok után, hogy olyan pofátlan volt lezárt sorompónál/, de csak áll. Aztán nagy nehezen megindul. Nagyon lassan, 20-30-cal cammog, de gondoltam, hogy majd felgyorsít 50-re /lakott terület, ennyi a megengedett/. Akkor lett gyanús a dolog, mikor már egy perc után is 20-30-cal megy előttem. Oké, gondoltam, hogy simán megelőzöm, és otthagyom, ennyi. Semmi duda, semmi fénykürt, simán akartam előzni, index ki balra, erre az állat idióta beletapos a gázba és nyomja neki... egyszerűen nem tudok mellette elmenni. Visszasorolok, újra megyünk 20-30-cal. Még most se dudálok/villantok, hanem türelmes vagyok. Újra meg akarom előzni, megint begyorsít és egyszerűen nem tudom lehagyni. Illetve ha nagyon akartam volna, biztos összejött volna, de egyrészt nem fogom kockáztatni a saját autómat /magamról nem beszélek, mert a kocsimat még jobban féltem, mint magamat/, másrészt semmi kedvem egy vadidegen barommal autóversenyt játszani az éjszaka közepén hazafelé menet. Szóval szépen cammogtam mögötte 20-30-cal, majd egyszer csak félreállt. Oké, gondoltam, hogy eljött az alkalom, 50-60-70-re felgyorsítok és otthagyom a retekbe... Aztán egyszer csak látom a tükörből, hogy valami nagyon gyorsan jön utánam. Természetesen az elmebeteg Peugeot-s volt az és szinte szó szerint tapadt rám. Jött egy útszakasz, ahol már 70 a megengedett, ott sokan szoktak 80-90-nel is menni. Mentem, hogy hagyjon már békén, de annyival jött utánam, amennyivel én is mentem... :S :/ Ha 90-nel, akkor ő is nyomta neki annyival. :SSSS
Elérkeztünk egy körforgalomhoz, nekem az elsőnél ki kellett volna mennem, de tettem egy próbát. Tettem 1-2 kört, várva, hogy mit reagál rá. Az első körnél végig jött utánam, a másodiknál már azt láttam, hogy megállt az egyik kijárónál. Ezután kimentem, ahol eredetileg akartam és kész, többet nem jött utánam. De eléggé elkezdett dobogni a szívem. Inkább az autót féltettem, nehogy összetörjön vagy letoljon az útról. Azt se tudom, hogy hányan ülhettek abban a Peugeot-ban, de aki vezette, az biztos, hogy valami beteg ember lehetett. Bedrogozva és bepiálva nem volt, mert a vezetése elég tudatosnak látszott sajnos... Tudatosan volt ilyen elmebeteg. Esetleg még az is eszembe jutott, hogy nem bűnözők lehettek-e... A kocsi összetörése mellett attól is tartottam, hogy ha többen ülnek a Peugeot-ban, lehet náluk pisztoly és kirabolhatnak /mikor előttem cammogott 20-30-cal, akkor vetődött fel bennem, hogy meg akarnak állítani/.
Valakinek volt már része ilyenben? Mit lehet tenni akkor, amikor szinte semmi forgalom nincs már éjszaka? Tényleg bűnözők lehettek vagy valami elmebeteg /aki nem tudom, hogy kaphatott jogsit/?
az mit jelent hogy egyedül vezetsz?2009-2013 között hogy vezettél?
hangjelzést nem adhattál volna,szabályt szegtél.
Hát úgy, hogy édesapám mindig ott ült az anyósülésen és együtt mentünk. Egyedül nem engedett el. Egyrészt hiába 2004-ben lett meg a jogsim, 2009-ig még csak be sem indítottam egy autót sem. Szóval nulla rutinom volt. 2009-ben így kezdtem el vezetni, hogy mindenhová jött velem. Ez az egyik ok, amiért nem vezethettem egyedül. Másrészt pedig az autó az ő nevén volt, szóval érthető, hogy a nulla rutinnal rendelkező fiát nem engedi el a saját kocsijával...
De 2013 tavaszán sajnos elhunyt, hagyatéki útján enyém lett az autó és 2013 október végén kezdtem el egyedül vezetni. Igaz, előtte utoljára 2012 nyarán vezettem, természetesen nem egyedül. Szóval volt jó 1 év szünet. Picit szokatlan volt eleinte újra vezetni, de a legfurább az volt, hogy senki nem ült mellettem. Aztán belerázódtam és már lassan másfél éve vezetek heti 3-4-szer /volt olyan, hogy a hét minden napján, de a benzin ugye sajnos pénzbe kerül, hiába ment lejjebb az ára.../. Ezalatt egyszer sem ült mellettem senki. Balesetet is csak egyszer szenvedtem, pont azokban a napokban, '13 október végén, mikor elkezdtem egyedül vezetni. Egy 100 ezer forintos kár lett, amit sajnos meg kellett csináltatnom /illetve az nem baj, hogy megcsináltattam, hanem azt bánom, hogy odáig jutottam, hogy meg kellett csináltatnom/, de ott én hibáztam egyértelműen, az volt a tanulópénz. Azóta semmi. Belejöttem a vezetésbe, valamennyi rutinom is lett /ahhoz képest, hogy mennyi volt előtte/ és most már az lenne a furcsa, ha utasom is lenne. Mindössze annyi volt, hogy nyáron megbüntettek 2-szer, egyszer rossz sávváltás miatt egy 10-ezre, pár hét múlva pedig rossz helyen való parkolás miatt 15-re. Utóbbinál a fehér csíkozott sávon álltam meg, a megállni tilos tábla is kint volt, szóval teljesen tisztában voltam vele, hogy ott még egy másodpercre sem állhatok meg, de krvára siettem valahová, ahová kb. csak 1-2 percre kellett bemennem és sehol máshol nem tudtam megállni. Megbüntettek, de a zsaru annyiban rendes volt, hogy ha már végképp meg kell állnom, akkor nem baj, ha ott állok meg, de legalább ne ilyen látványosan tegyen.
Kb. ennyi. Ilyen pözsós fa$zjankókkal ezidáig még nem volt dolgom. Tudom, most én voltam hülye /belátom utólag/, de nem számítottam rá, hogy egy ilyen barom fog ülni az autóban. Bár még mindig nem mentség az ő szempontjából, viszont ez ellen a része ellen, hogy az ilyenek ne legyenek az utakon, tényleg nem lehet mit tenni, ezt elismerem. :(
Ha a hangjelzés szabálytalan volt, akkor a fénykürt is, gondolom. Viszont a második duda, amit felnyílt sorompónál csináltam, mikor hosszú másodpercekig még ott állt, szerintem már nevezhető jogosnak. Ott szerintem sokan dudáltak volna, hogy miért nem megy... Pláne azután, hogy lezárt sorompónál bezzeg be tudott sorolni elém...
Na igen, magamon veszem észre, hogy lassan mániámmá válik a népnevelés, főleg hogy már az összes jogsim megvan, GKI/PÁV, stb.
Csak mondjuk velem nem nagyon mernek ugrálni, mert egy öreg vacak csotrogányom van, ha rommá is töröm van belőle 50e Ft-os károm, a baromnak a lökhárítója kerül ennyibe.
Meg a 110 kilóm se elhanyagolandó, ennek ellenére mégis sokan harcoskodnak az utakon, csak a piros lámpánál, amikor átnéznek hozzám mellém állva, hamar meggondolják magukat.
Ha adottak az ember lehetőségei, könnyen ugrálhat, de akkor meg már minek?
Ugyanúgy fogják fel az emberek a közlekedést, egyfajta arctalanságba burkolózva, és csak a járművük típusa, mérete szerint gyűrnék le egymást...pont mint a neten az anonim face profilok, akármilyen képpel.
Én a helyedben még a városban lefordultam volna valamelyik utcába, amikor már régóta mentél mögötte 30-ál és nem hagyott előzni.
Velem eddig csak olyan volt, hogy megakartam szépen nyugisan előzni egy autót (senki nem jött szemből), erre a barom elkezdte nyomni neki. Visszasoroltam mögé, végülis jó lett volna az a sebesség. Na erre szépenvisszalassult. Na ezzel sikerült felidegesítenie, vissza 2., padló, 3. padló, végül 140-el sikerült megelőzni. Erre rátapadt az autómra. Na mondom ilyet nem játszunk, felkapcsoltam neki a hátsó ködlámpát, hadd élvezze a látványt (este volt és mivel sedan autóval voltam, jó magasan volt a ködlámpa). Egy darabig jött mögöttem aztán visszalassított, majd lefordult következő falunál.
Vannak ilyen idióták, de vagy le kell őket rázni, vagy vissza szopatni őket.
Zolika!
Szerintem téged még sok meglepetés fog érni ebben a közlekedésnek hívott össznépi játékban és idővel talán majd rájössz, hogy nem érdemes látványosan (mutogatás, dudálás, fényszórózás...) kimutatni a véleményedet. Mondhatnék itt elcsépelt szólásokat is pl,
okos enged...
addig keresed a bajt amíg az egyszer csak megtalál...
35 és 38-as kommentekre reagálva:
Tudod a gyerekeknél is mindig úgy kezdődik a verekedés, hogy a másik visszaüt! Ez volt nálad is. Te kezdted, a másik meg visszaadta háromszorosan, mint Lúdas Matyi...
:D
Persze én ilyen esetben általában kiszállok és hátramegyek megkérdezni, hogy segíthetek-e valamiben, esetleg átnyújtok egy szem Xanax-ot.
:)
45-ös:
Ahol ez volt, hogy 30-cal araszolt előttem, azon a részen sajnos nem ismerem a mellékutcákat. Világosban még szerintem lefordultam volna, de sötétben/éjszaka egyáltalán nem szeretek olyan helyen menni, amit egyáltalán nem is ismerek.
Amúgy veled is nagyjából ugyanez történt, ami velem: lassú cammogás, nehéz előzés /az én esetemben nem tudtam előzni/, elé kerülve pedig szoros tapadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!