Tegnap éjjel 11 óra körül hazafelé menet valaki SZÁNDÉKOSAN minden ok nélkül feltartott 20-30-cal vánszorogva, nem engedte, hogy megelőzzem. Ha pedig mégis, akkor utána szorosan tapadt rám és nem hagyta magát lerázni. Mit lehet tenni ez ellen?
Majdnem tegnap ilyenkor hazafelé jöttem, amikor meg kellett állnom a lezárt vasúti sorompónál. Gondoltam, minek siessek, 5-10-zel gurulgattam. Erre hirtelen egy piros/bordó Peugeot 206-os /Peugeot volt, az legalábbis biztos/ a semmiből feltűnik, megelőz és bevág elém, holott ő is láthatta, hogy le van zárva a sorompó. Én eleve azt is nagyon utálom, ha sima piros forgalmi lámpánál előz valaki ész nélkül, mert tök értelmetlen. Tipikus erőfitogtatás, hogy "én csak azért is előrébb vagyok". Nagyon gyűlölöm az ilyet. Rá is villogtam, rá is dudáltam a Peugeot-ra, sőt még mutogattam is neki, hogy mit képzel magáról, igaz, ezt csak szélvédőn belül, nem nyúltam ki /emiatt az integetést szerintem nem is láthatta, mert eleve éjszaka is volt/.
Ezután elmegy a vonat, sorompó fel, lehet indulni. A szembejövőben szépen el is indulnak, viszont előttem a piros Peugeot csak áll. Rádudáltam, hogy menjen már /pláne azok után, hogy olyan pofátlan volt lezárt sorompónál/, de csak áll. Aztán nagy nehezen megindul. Nagyon lassan, 20-30-cal cammog, de gondoltam, hogy majd felgyorsít 50-re /lakott terület, ennyi a megengedett/. Akkor lett gyanús a dolog, mikor már egy perc után is 20-30-cal megy előttem. Oké, gondoltam, hogy simán megelőzöm, és otthagyom, ennyi. Semmi duda, semmi fénykürt, simán akartam előzni, index ki balra, erre az állat idióta beletapos a gázba és nyomja neki... egyszerűen nem tudok mellette elmenni. Visszasorolok, újra megyünk 20-30-cal. Még most se dudálok/villantok, hanem türelmes vagyok. Újra meg akarom előzni, megint begyorsít és egyszerűen nem tudom lehagyni. Illetve ha nagyon akartam volna, biztos összejött volna, de egyrészt nem fogom kockáztatni a saját autómat /magamról nem beszélek, mert a kocsimat még jobban féltem, mint magamat/, másrészt semmi kedvem egy vadidegen barommal autóversenyt játszani az éjszaka közepén hazafelé menet. Szóval szépen cammogtam mögötte 20-30-cal, majd egyszer csak félreállt. Oké, gondoltam, hogy eljött az alkalom, 50-60-70-re felgyorsítok és otthagyom a retekbe... Aztán egyszer csak látom a tükörből, hogy valami nagyon gyorsan jön utánam. Természetesen az elmebeteg Peugeot-s volt az és szinte szó szerint tapadt rám. Jött egy útszakasz, ahol már 70 a megengedett, ott sokan szoktak 80-90-nel is menni. Mentem, hogy hagyjon már békén, de annyival jött utánam, amennyivel én is mentem... :S :/ Ha 90-nel, akkor ő is nyomta neki annyival. :SSSS
Elérkeztünk egy körforgalomhoz, nekem az elsőnél ki kellett volna mennem, de tettem egy próbát. Tettem 1-2 kört, várva, hogy mit reagál rá. Az első körnél végig jött utánam, a másodiknál már azt láttam, hogy megállt az egyik kijárónál. Ezután kimentem, ahol eredetileg akartam és kész, többet nem jött utánam. De eléggé elkezdett dobogni a szívem. Inkább az autót féltettem, nehogy összetörjön vagy letoljon az útról. Azt se tudom, hogy hányan ülhettek abban a Peugeot-ban, de aki vezette, az biztos, hogy valami beteg ember lehetett. Bedrogozva és bepiálva nem volt, mert a vezetése elég tudatosnak látszott sajnos... Tudatosan volt ilyen elmebeteg. Esetleg még az is eszembe jutott, hogy nem bűnözők lehettek-e... A kocsi összetörése mellett attól is tartottam, hogy ha többen ülnek a Peugeot-ban, lehet náluk pisztoly és kirabolhatnak /mikor előttem cammogott 20-30-cal, akkor vetődött fel bennem, hogy meg akarnak állítani/.
Valakinek volt már része ilyenben? Mit lehet tenni akkor, amikor szinte semmi forgalom nincs már éjszaka? Tényleg bűnözők lehettek vagy valami elmebeteg /aki nem tudom, hogy kaphatott jogsit/?
Sanyi: igen, így lehet végülis. Mire felfogja, hogy mi van, addigra én már be is állok a garázsba. :D
Azért remélem, nem nagyon lesz majd ilyenre szükség a jövőben.
Tök felesleges volt egy oldalt tele írni ezért. Főként, hogy nyugodtan kezet foghatsz a pözsóssal, ugyanolyan hülyék vagytok mindketten!
Ha neked ráér 10-20 km/h-val gurulni, akkor miért zavar, hogy valaki megelőz? 30 méteren nem egy, hanem 5 másik autó is elfér, ha ő szeret padló gáz padló fék stílusban vezetni, hát az ő dolga. Olcsó a benya, keveset fogyaszt a taliga, vagy nem is érdekli a fogyasztás.
Villogsz, dudálsz, mutogatsz - mellesleg egyáltalán nem jogosan - aztán meg betojsz. Ha friss jogsival ilyeneket művelsz, akkor mi lesz később? Megfogadod az okoska tanácsát, és legközelebb valakit meg is fenyítesz egy viperával?
Szedjél inkább valami nyugtatót, akkor nem érzel késztetést, hogy őrjöngj ha valaki megelőz!
Harkonnen:
Bocsesz, ha lepontoztalak, te általában nagyon normális dolgokat szoktál írni, de most nagyon nem értek egyet veled. Azért az nagyon f@$za, ha még én jövök ki sz.rul a dologból... Azok után, hogy egy őrült kilométereken keresztül szívatott, amit én fordított helyzetben /tehát ha ő dudált és villantott volna rám/ nem tettem volna meg vele.
Igen, ráérek lassan gurulni, ugyanis kb. 2-3 autó távolságnyira voltam a LEZÁRT sorompótól. Soha siessek? Úgyis kell még állni minimum 1-2 percet, miután odaértem. Oké, végülis ez a padlógáz-padlófék stílus az ő dolga, de egyszerűen felkúrja az agyamat, hogy mi a retkesnek előz, ha utána úgyis kénytelen percekre megállni!? Egyszerűen felidegesít. Egye-fene, a dudálás/villogás/mutogatás jogosságán vitatkozzunk. De ha netán nem is jogos, akkor is: miért szopat majdnem fél úton keresztül? Ahogy feljebb is leírtam, fordított helyzetben én nem eredtem volna utána /ugyanis egészséges vagyok agyilag is, szellemileg is/. Nehogy már egy súlycsoportban legyen a két dolog, vagyis, hogy én villantottam/dudáltam rá 1-2-szer /plusz 1-szer mutogattam is/, illetve az, hogy kilométereken keresztül szívózik vele, néhol még balesetveszélyesen is... Emiatt nem hiszem, hogy ugyanolyan hülye volnék, mint ő.
De elismerem, valamennyire biztos hülye vagyok én is, mert nem mértem fel, hogy egy hülyével vagy valami rosszabbal van dolgom /csak ők csinálnak ilyen értelmes és logikus dolgot, mint a piros lámpa előtti előzés/, és én hülye még próbáltam villogással és dudálással jelezni neki, csak annyira elkapott a hév, hogy nem jutott eszembe, hogy a hülyék agyáig ez nem jut el... Végülis igazad van. Én is hülye voltam. Így nézve...
Amúgy 2004 augusztusa óta van jogsim, vagyis 10 és fél éve, ha az még frissnek számít. Igaz, csak 2009 óta vezetek, egyedül viszont csak '13 októbere óta, szűk másfél éve. Némi rutinra már szert tettem azért /jó, nyilván nem ahhoz képest, aki tizenakárhány éve vezet/, de ilyen pözsós agyhalottal még nem találkoztam eddig.
Szántóvető:
Elárulom. Vagyis szerinted én szépen mindig előre eltervezem, hogy ha ez és az bevág elég, akkor így és emígy fogok reagálni. Aha. Értem. Szerintem még mindig gondolkodj egy kicsit és csak utána írj legközelebb...
De amúgy a dudálásra, villantásra, mutogatásra visszatérve: valóban lehet vitatkozni a jogosságán /ha az ilyen idióták így szeretnek vezetni, hogy piros lámpáig satugáz és satufék, hát tegyék, oké/, és lehet, hogy valóban hülyén és elhamarkodottan jeleztem neki, hogy miért előz.
De akkor is: sokan engem támadtok, hogy én is hülye voltam, miközben a fő probléma itt inkább az /és szerintem rohadtul nem is normális/, hogy egy ilyen ember, akit egy kis dudálás/fénykürt, némi mutogatással keverve /ha jogos, ha nem/ így megváltoztat, hogy aztán ezt művelje, jogsit kaphatott és képesek a közútra kiengedni. Ez alól semmi mentsége nincsen, az sem, hogy én vehemens voltam, mert /mint leírtam sokadjára/ fordított helyzetben nekem eszembe se jutott volna ilyet tenni. Lehet, hogy itt azt sem ártana elővenni, aki az ilyennek jogsit adott... Én mutogatok, villantok, dudálok. Van ilyen. De ő meg balesetveszélyesen szívat. Valahogy nagyon nem érzem egy kategóriának ezt a két dolgot...
Az a probléma, hogy ez ellen "nem tehetsz semmit". Idegbetegek mindig lesznek az utakon, és jogsit is árulni fognak a piacon. Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy nem váltod ki, nem ingerled.
Szántóvető is erre célzott: legalább a saját károdon tanuld meg, hogy ha bevágnak eléd akkor nem villogsz, nem dudálsz, nem mutogatsz, nem kiabálsz, nem lengetsz vörös rongyot... nem ingerled az ilyen retardáltakat.
Igaz. Csak ugye mikor még dudáltam/villantottam neki, nem tudtam, kivel van dolgom. Nem volt ráírva a pözsóra, hogy egy elme-rokkant vezeti. :)
Lehet, legközelebb tényleg visszafogom magam, mert ki tudja, hogy ki ül abban az autóban. Ezért jó, ha nagy fekete autóval közlekednek a gonosz emberek, mert arra még csak dühből se dudálnék/villantanék/mutogatnék rá. :D Kell nekik ilyen szaros mezei pözsóval közlekedni, hogy megtévesszen... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!