Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sok autós miért nem engedi át...

Sok autós miért nem engedi át a gyalogost a zebrán?

Figyelt kérdés
Sokan nem is lassítanak a zebra előtt,hiába áll ott a gyalogos. Sokan megspékelik ezt azzal hogy vezetés közben telefonálnak.

2014. dec. 19. 18:09
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
83%

Én el szoktam őket engedni.

Nemrég megálltam a gyalogosátkelőnél, a mami meg csak néz, néz hát jó, ha nem akkor gó. Nem fogok ott állni estig amíg 4bites aggyal feldolgozza az eseményeket. :D

2014. dec. 19. 21:39
 12/57 anonim ***** válasza:
81%

El van itt pár ember tévedve. Az autósoknak igenis kötelessége elengedni a kijelölt gyalogátkelő helyen a gyalogost. A gyalogosoknak ott MINDIG elsőbbsége van, tilos őket zavarni és már megközelíteni is úgy kell, hogy a gyalogosokban kétség se merülhessen fel afelől, hogy megadják nekik az elsőbbséget.

Más kérdés, hogy az autósok jó része erre tojik. Itt tényleg 0 a vezetési kultúra. Elég elmenni Ausztriáig. Kb ha a zebra környékén járkálsz a járdán már mindenki lassít, mert LEHET, hogy át akarsz majd menni. Én ahányszor kint vagyok mindig át kell kapcsolni az agyamat gyalogosként, mert folyton megállok a zebránál és várom, hogy vajon elengednek-e. És MINDIG elengednek. SŐT nem értik, hogy miért állok meg? Olyankor mindig eszembe jut, hogy jaaa, tényleg nem otthon vagyok, itt egyértelmű, hogy betartják ezt a szabályt..

2014. dec. 20. 01:20
 13/57 anonim ***** válasza:
1%
Mindenki siet a dolgára azért nem állnak meg. Nem fogom a nyomorék gyalogosok miatt koptatni a féket, kuplungot stb. Szánalmas egy népség a gyalogosok.
2014. dec. 20. 02:59
 14/57 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell itt vezetési kultúráról papolni.
2014. dec. 20. 03:01
 15/57 anonim ***** válasza:
0%
Menjél Ausztriába aztán mászkálj csak ott a zebrán, mindenkinek jobb így.
2014. dec. 20. 03:04
 16/57 anonim ***** válasza:
94%

Utolsó: addig amíg egyetlen gyalogos is megsérül zebrán gázolás miatt, igenis kell vezetési kultúráról beszélni.

A gyalogost semmi sem védi. Nincs kasztni, nincs protektor, nincs bukó, semmi nincs. Ezért kell rájuk nagyon-nagyon odafigyelni és ezért biztosít számukra a KRESZ olyan speciális jogot, mint pl. az elsőbbség a zebrán. Ezt fel kell fogni és a zebrára, mint mindannyiunk biztonságát és testi épségét szavatolni kívànó forgalomtechnikai megoldásként kell gondolni.

Autósként zebrát látva az esetek 95 százalékában pásztázni szoktam a zebra két végét és fékkészenlétben vagyok. Így nem kell hirtelen fékeznem.

Gyalogosként pedig keresem a szemkontaktot a közeledő autók vezetőivel és óvatosan el is indulok, ha látom, hogy észleltek. A megállást gyakran megköszönöm, a rágyorsítók is kapnak visszajelzést.

2014. dec. 20. 08:25
 17/57 anonim ***** válasza:
81%
#5 te értelmi fogyatékos, akkor a stop táblánál meg a pirosnál sem állsz meg, mert nő a fogyasztás, meg kopik a fék? :)
2014. dec. 20. 12:04
 18/57 anonim ***** válasza:
91%

"Mindenki siet a dolgára azért nem állnak meg. Nem fogom a nyomorék gyalogosok miatt koptatni a féket, kuplungot stb. Szánalmas egy népség a gyalogosok."

Neked valószínűleg még jogosítványod sincs, csak álmodozol a fékedről, meg a kuplungodról, mert ha lenne, akkor a te fejedbe is beleverték volna, hogy annak a szánalmas népségnek elsőbbsége van.

2014. dec. 20. 14:39
 19/57 anonim ***** válasza:
21%
Maradjunk annyiban, hogy sem az autósokat, sem a gyalogosokat nem kell félteni, ha közlekedésről van szó.
2014. dec. 20. 20:11
 20/57 anonim válasza:
72%
Kismotorra már volt jogsim, de csak két hete lett meg a B kategóriás jogosítványom. Most autós oktatáson az oktató ezt jól belém tudta verni a zebrás témát és azt mondta, hogy ahogy közeledek a zebra felé, keressem a gyalogossal a szemkontaktust. Ha ott állnak a szebra előtt, esetleg valaki hátta is van a szebrának és mire odaérek, még mindig ezt csinálják, akkor nyugodtan menjek. De tényleg vannak elég bamba gyalogosok és csak a felhők vándorlását figyelik, utánna meg a kezük meg a szájuk is jár.. Egyébként forgalmi vizsgán ha a zebránál álló akár bamba gyalogosra is rávillogni vagy inteni neki egyenlő a bukással.
2014. dec. 21. 11:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!