Sok autós miért nem engedi át a gyalogost a zebrán?
Mert nem az az elsődleges dolga az embereknek, hogy 50 méterenként azt figyelje jön e valaki. Érdekes, én gyalogosként nem csinálok belőle problémát ha nem enged át az első 1-2 autó rögtön...Baromi nehéz lehet egy pillanatra megállni, miért kéne satuféket nyomni, hogy te átmenj előtte?
Másik meg hogy esőbe, sötétben, főleg ha sötét kabát van valakin, észre se lehet venni a gyalogost!
Nyilván a válaszolók többsége nem tudja, hogy a KRESZ szerint át kell engedni a gyalogost, ez nem opció.
Egyébként pont azért nem, mert "minek engedném át". Nulla empátia, vezetési kultúra van nálunk. Az emberek többsége címeres tahó lesz, ahogy a volán mögé kerül. Amikor kiszáll akkor meg ugyanolyan tévelygő gyalogos, mint akiket szíd.
amikor jobb kedvemben vagyok, elengedem, pontosabban elengedném, ha lenne annyi esze, hogy átmenjen, ne csak bambán nézzen
100 méterről lassítok, senki a közelben, villogok, integetek, de csak bámul, és amikor odaérek, és már majdnem megállok, akkor elindul
na ezeket tök felesleges elengedni, majd utánam átmegy
amúgy gyalogosként is így gondolkodom, általában mutatom az autóknak, hogy menjenek lassítás nélkül, mert látom, hogy utána gond nélkül át tudok kelni
9 leirta.
én figyelem, h h közeledik a zebrához, amelyiknek 5x kéne inteni h atmenjen, nem fogok fél orát ott álni, akin látom h jön rendesen, ált ök meg is találják a kontaktot, intek neki siman megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!