Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sok autós miért nem engedi át...

Sok autós miért nem engedi át a gyalogost a zebrán?

Figyelt kérdés
Sokan nem is lassítanak a zebra előtt,hiába áll ott a gyalogos. Sokan megspékelik ezt azzal hogy vezetés közben telefonálnak.

2014. dec. 19. 18:09
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
12%

Mert nem az az elsődleges dolga az embereknek, hogy 50 méterenként azt figyelje jön e valaki. Érdekes, én gyalogosként nem csinálok belőle problémát ha nem enged át az első 1-2 autó rögtön...Baromi nehéz lehet egy pillanatra megállni, miért kéne satuféket nyomni, hogy te átmenj előtte?

Másik meg hogy esőbe, sötétben, főleg ha sötét kabát van valakin, észre se lehet venni a gyalogost!

2014. dec. 19. 18:11
 2/57 anonim ***** válasza:
4%
Velem még olyan sose történt, hogy ne engedett volna át az első 10 autó közül bármelyik.
2014. dec. 19. 18:12
 3/57 anonim ***** válasza:
98%
Engem az idegesít, amikor a szélső sávban megáll az autó, de a mellette levő sávban lassítás nélkül átmennek a zebrán. Ez nagyon gyakran előfordul, van olyan ismerősöm, akit így ütöttek el.
2014. dec. 19. 18:18
 4/57 anonim ***** válasza:
73%
Én meg olyat láttam, hogy friss zebránál megáll az első autós, erre a mögötte jövő bamba 10 métert tolta. Például ezért nem jó ötlet hirtelen fékezéssel átengedni gyalogosokat.
2014. dec. 19. 18:22
 5/57 anonim ***** válasza:
15%
Azzal h megállok 100 méterenként és újból elindulok a zebránál csak a fogyasztás nő.
2014. dec. 19. 18:58
 6/57 anonim ***** válasza:
10%
Azért, mert nem mindenkinek van kedve állandóan megállni meg elindulni autóval.
2014. dec. 19. 19:08
 7/57 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván a válaszolók többsége nem tudja, hogy a KRESZ szerint át kell engedni a gyalogost, ez nem opció.

Egyébként pont azért nem, mert "minek engedném át". Nulla empátia, vezetési kultúra van nálunk. Az emberek többsége címeres tahó lesz, ahogy a volán mögé kerül. Amikor kiszáll akkor meg ugyanolyan tévelygő gyalogos, mint akiket szíd.

2014. dec. 19. 20:06
 8/57 anonim ***** válasza:
83%
Sok időt töltök az utakon és meggyőződésem hogy rengeteg az ostoba és idegesítő gyalogos.Megyek egy kisvárosban zebra 200m-re van a gyalogos ott áll és néz, szemből nem jön semmi. Simán át tudna menni de Ő azt várja hogy megállj.Oké megállok.Átmegy,megyek tovább 1 km múlva ugyanez a sztori de akkor már nem állok meg a mögöttem lévő 5 autó igen.Még aznap egy másik sztori:Megyek a zebra felé ami kb 500m -re van. 3 nő ott beszélget, majd az egyik 50m nél átfut és mutogat hogy miért nem állok meg? Én meg mutogatom neki a fuck you-t.A zebra a gyalogosoké a KRESZ is ezt mondja,ha féktávolságon kívül lelép a gyalogos az autósok megfognak állni.
2014. dec. 19. 20:25
 9/57 anonim ***** válasza:
57%

amikor jobb kedvemben vagyok, elengedem, pontosabban elengedném, ha lenne annyi esze, hogy átmenjen, ne csak bambán nézzen

100 méterről lassítok, senki a közelben, villogok, integetek, de csak bámul, és amikor odaérek, és már majdnem megállok, akkor elindul

na ezeket tök felesleges elengedni, majd utánam átmegy

amúgy gyalogosként is így gondolkodom, általában mutatom az autóknak, hogy menjenek lassítás nélkül, mert látom, hogy utána gond nélkül át tudok kelni

2014. dec. 19. 20:55
 10/57 anonim ***** válasza:
39%

9 leirta.

én figyelem, h h közeledik a zebrához, amelyiknek 5x kéne inteni h atmenjen, nem fogok fél orát ott álni, akin látom h jön rendesen, ált ök meg is találják a kontaktot, intek neki siman megy.

2014. dec. 19. 21:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!