Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A vasúti átjárón 5km/h sebessé...

A vasúti átjárón 5km/h sebességgel lehetne átmenni igaz?

Figyelt kérdés

A gyakorlatban nem tartja ezt be senki, lakott területen belül is a 50-nel átmennek rajta.

A rendőr büntet ezért?

Vagy azért büntet, ha nem egy sorban állok párhuzamos parkolóban jobb oldalon, hanem a bal oldalon állok meg, de így szembe vagyok a többi kocsi orrával?

2014. dec. 16. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább minimum 5 km/h. Maximum pedig már nincs külön vasúti átjárókra. Az aktuális korlátozásoknak megfelelően kell átmenni.
2014. dec. 16. 12:10
 2/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"A vasúti átjárón csak folyamatosan - megállás nélkül - legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni."

_LEGALÁBB_. Tehát MINIMUM 5km/h sebességgel kell áthajtani. Más sebességi korlátozás nincs. Ezenkívül ami kötelező az a fokozott óvatosság.

2014. dec. 16. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem igaz. Most ha nem igaz, ne is büntet érte.

párhuzamos parkoló jobb oldalon?

magyarul te a menetiránnyal szembeni parkolásra gondolsz? igen, azért büntet. igaz semmi köze a vasúti átjáróhoz....

2014. dec. 16. 12:15
 4/7 anonim ***** válasza:
95%

Rendőr azért büntet ha 5 km/h alatt mész át a vasúti átjáróban.

Ha pedig a menetirány szerinti bal oldalon állsz meg kétirányú utcában, akkor a közterület-felügyelet fog kerékbilincset rakni a kocsira, mivel szabálytalanul állsz meg.

Hogy kaptál így jogosítványt ha ilyen alapdolgokkal sem vagy tisztában?

2014. dec. 16. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ember, gondolkozz!!! Miért lenne jó ha 5 km/h-nál lassabban lehetne csak átmenni egy olyan helyen ahol 2000 tonna vas szokott száguldozni? A vasúti átjáróban a lehető legkevesebb ideig kell tartózkodni, máskülönben komoly balesetveszély lenne.

Parkolni meg azért nem parkolunk menetiránnyal szembe mert elinduláskor ha jönnek szembe szabályosan akkor elég kellemetlen, épp ezért tilos.

2014. dec. 16. 12:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2014. dec. 16. 14:58
 7/7 Aky987 ***** válasza:
Szerintem elég sokat változik a kressz akár hónapról hónapra...én még ugye úgy tudom hogy átlag 15 km/h val kell átmenni és minimum 5 km/h sebességgel. És azért mert netántán ő 10-20-30-40-50 évvel elöbb tanulta...figyelemmel követni ezeket azért elég nehéz..és el is felejti az ember. Nem kell egyből elvenni a jogsiját...legalább megkérdezte. Nem úgy mint te ilyen tahó modon azonnal támadott.
2014. dec. 18. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!