Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Anyámat vittem kötözésre a...

Anyámat vittem kötözésre a VIII. ker. Dorogház utcába. A bejárattal szemben a mentő bejárat mellett álltam meg rövid időre. Ma jött meg a büntetés 30 ezer forint. Rokkant kártya volt a kocsiban. Jogos? Vélemények?

Figyelt kérdés
2014. nov. 14. 14:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

Tiszelt Harkonnen!

"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad!"

-Persze, hogy nem a nevére szólt!

-Az (arcképes, hatósági "Parkolási Kártya" tulajdonosa és jogosultja a súlyosan mozgáskorlátozott személy. Az őt szállító jármű vezetője e kártyával jogosult "kedvezményekre, de nem várakozhat/parkolhat "megállni tilos" vagy közforgalom elől elzárt területen sem.

[link]

2014. nov. 14. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:

"Az üzenet küldője: ***

Az üzenet címzettje: Harkonnen

Az elküldés időpontja: ma 21:20

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Anyámat vittem kötözésre a VIII. ker. Dorogház utcába. A bejárattal szemben a mentő bejárat mellett álltam meg rövid időre. Ma jött meg a büntetés 30 ezer forint. Rokkant kártya volt a kocsiban. Jogos? Vélemények?

"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad! Ha mozgássérültet szállítasz, akkor a kártya segítségével megállhatsz egy.."

Az üzenet szövege: Tiszelt Harkonnen!

"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad!"

-Persze, hogy nem a nevére szólt!

-Az (arcképes, hatósági "Parkolási Kártya" tulajdonosa és jogosultja a súlyosan mozgáskorlátozott személy. Az őt szállító jármű vezetője e kártyával jogosult "kedvezményekre, de nem várakozhat/parkolhat "megállni tilos" -tudtommal, a közforgalom elől elzárt területen sem."

Mintha valami hasonlót írtam volna én is...

2014. nov. 14. 22:15
 13/19 A kérdező kommentje:
A rokkant kártya az én nevemre szóló arcképes igazolvány. Anyámnak az ügyhöz végeredményben semmi köze. Miért nem volt helyszini birság? Miért nem volt az autón értesités? Itt irta valki, hogy helyszinen olcsóbb lett volna.
2014. nov. 15. 07:13
 14/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, kérdező, de szerintem teljesen indokolt az, hogy így próbálják rászoktatni az embereket: ne álljanak meg a mentőállomás kijáratánál, mert késleltethetik a sürgős mentési feladatot végrehajtó járművek közlekedését. Arról lehet vitatkozni, hogy miért pont egy forgalmas rendelő bejáratánál van a mentőállomás vagy fordítva, de a helyzet jelenleg adott. Ezen leginkább úgy lehetne segíteni, hogy a rendelő előtti szakaszon 10 perces időkorlátot vezetnének be, így mindig lenne szabad hely. Javaslom, hogy a hasonló kellemetlenségek elkerülése végett lépj kapcsolatba a VIII. kerületi önkormányzattal és hívd fel figyelmüket a parkolàsi nehézségekre!
2014. nov. 15. 08:42
 15/19 anonim ***** válasza:
És szerinted hány ember tartaná be a tíz perces korlátot?
2014. nov. 15. 12:02
 16/19 A kérdező kommentje:
A mentőkapu nyitva volt, nem volt előtte akadály. Előtte balra állt egy sor autó, és kb az ötödik voltam. Senkit nem akadályoztam.
2014. nov. 15. 15:39
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

Ez az ultimate kifogás, hogy te azért szeged meg a szabályokat, mert szerinted azok feleslegesek.

A szabály alkotója szerint pedig nem az, és ő úgy tud téged rávezetni, hogy tartsd magad a szabályokhoz, hogy megbüntet. Pontosan úgy, mint anyuka a hülye kisfiát.

2014. nov. 15. 18:30
 18/19 A kérdező kommentje:
Ki mondja meg, hogy ki az aki a szabályt hozza, és ki az akinek el kell viselnie? /Ez már nem a közlekedésre vonatkozik/. Vannak nagyok és kicsik, de ki mondja meg ki-kicsoda?
2014. nov. 16. 08:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Te mondod meg, ki hozza a szabályokat, amikor megválasztod a kormányt.

És mindenkinek el kell fogadnia, be kell tartania azokat.

Nincsenek kicsik és nagyok. Elvileg.

2014. nov. 16. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!