Anyámat vittem kötözésre a VIII. ker. Dorogház utcába. A bejárattal szemben a mentő bejárat mellett álltam meg rövid időre. Ma jött meg a büntetés 30 ezer forint. Rokkant kártya volt a kocsiban. Jogos? Vélemények?
Tiszelt Harkonnen!
"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad!"
-Persze, hogy nem a nevére szólt!
-Az (arcképes, hatósági "Parkolási Kártya" tulajdonosa és jogosultja a súlyosan mozgáskorlátozott személy. Az őt szállító jármű vezetője e kártyával jogosult "kedvezményekre, de nem várakozhat/parkolhat "megállni tilos" vagy közforgalom elől elzárt területen sem.
"Az üzenet küldője: ***
Az üzenet címzettje: Harkonnen
Az elküldés időpontja: ma 21:20
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Anyámat vittem kötözésre a VIII. ker. Dorogház utcába. A bejárattal szemben a mentő bejárat mellett álltam meg rövid időre. Ma jött meg a büntetés 30 ezer forint. Rokkant kártya volt a kocsiban. Jogos? Vélemények?
"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad! Ha mozgássérültet szállítasz, akkor a kártya segítségével megállhatsz egy.."
Az üzenet szövege: Tiszelt Harkonnen!
"Nos a kártya gondolom nem a te nevedre szólt, így jogosulatlanul használtad!"
-Persze, hogy nem a nevére szólt!
-Az (arcképes, hatósági "Parkolási Kártya" tulajdonosa és jogosultja a súlyosan mozgáskorlátozott személy. Az őt szállító jármű vezetője e kártyával jogosult "kedvezményekre, de nem várakozhat/parkolhat "megállni tilos" -tudtommal, a közforgalom elől elzárt területen sem."
Mintha valami hasonlót írtam volna én is...
Ez az ultimate kifogás, hogy te azért szeged meg a szabályokat, mert szerinted azok feleslegesek.
A szabály alkotója szerint pedig nem az, és ő úgy tud téged rávezetni, hogy tartsd magad a szabályokhoz, hogy megbüntet. Pontosan úgy, mint anyuka a hülye kisfiát.
Te mondod meg, ki hozza a szabályokat, amikor megválasztod a kormányt.
És mindenkinek el kell fogadnia, be kell tartania azokat.
Nincsenek kicsik és nagyok. Elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!