Szemüvegben vezetés miközben anélkül szerepelek az okiraton? Részletek alul.
- Hát, "pusziltatom" az orvost, aki nem nézi meg közelről a pácienst, és nem állapítja meg, hogy kontaktlencsét viselsz!
- Nem kellet erre vonatkozó nyilatkozatot aláírni? Tehát, hogy büntetőjogi... nem viselek kontaktlencsét, olyan eltitkolt betegségem /pl. epilepsya/, ami gátolhat .. nincs. Nekem mindegy, csak különös.
- 30 éve olyan záradékkal látták el az alkalmasságit, hogy csak szemüvegben vezethet, és csak szemüveges fényképet fogadtak el, hogy az igazoltató rendőr 'elvtárs' egyértelműen tájékoztatva legyen.
- És ez a kérdés vonatkozik az utolsó kedves hozzászólónak is: Nem iratlan szabály a konatktlencséseknek - főleg az autót vezetőknek!! -, hogy legyen tartalékban szemüveg a táskában, zakó zsebben, kesztyűtartóban? Így: szemüveges fénykép, kontaktlencsés vezetés, felmutatható szemüveg.
Egyébként - mivel nem a kérdés kedves kiírójával "kötözködtem", hanem az ellentmondásos jogszabályokkal, rendelkezésekkel - meggyőződésem, hogy a szemüvegben vezetés nem lesz kihágás. Gond akkor lenne, ha szemüveges fénykép esetén nem tudsz felmutatni szemüveget.
Pontosítsunk: A jogosítvány orvosi érvényessége a kiadás keltétől 5 év
10 évig csak 40 év alatt.
A kérdés kedves kiirója valószínűleg 40 alatti, de ne vezessük félre a 39 éven felülieket.
Köszönöm
Kedves 0:16-os: A szembetegsédeért őszintén sajnállak, így úgy próbálok Veled viccelni, hogy ne az legyen a középpontban: A szövegértéssel viszont komoly gondjaid vannak. Ha nem vetted volna észre, a 'kötözködöm' igét idézőjelbe tettem, tehát virtuális hangsúllyal azt kívántam kifejezni, hogy azt nem szó szerint kell érteni, mivel az egész hozzászólásomat úgy summáztam, hogy mindeninek igazat adok, csak a jogszabályok ellentmondásosságával van bajom.
Figyelmedet kizárólag az „Amúgy meg ki tudja megállapítani, hogy nem kontaktlencsét viseltél-e éppen fotózás közben” mondatod miatt hívtam fel, mely mondattal tökéletesen egyet is értek, s ott kanyarodtam vissza a harminc évvel ezelőtti szabályra - mely szerint ha kontakt, ha szemüveg a szem problémát az alkalmassági lapon jelezni kellett, így az illető csak „szemüveges jogosítványt” kaphatott – és az abból eredő gyakorlatra , hogy a megkötéssel jogosítványt kapott személynél mindig legyen felmutatható szemüveg.
Mert a rendőr, attól, hogy nem elvtársnak szólítjuk, ne lett kevésbé bürokrata.
Remélem, most már minden világos, és nincs harag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!