Az igaz hogy magyarországon csak a II. világhaboruban tértek át a jobb oldali kozlekedésre?
hihetetlen, de igaz, hogy 1941-ben állt át az ország...
volt kalamajka.
Így igaz, több országban is volt baloldali közlekedés, de sorban álltak át a mai rendszerre, köztük Magyarország is. Ha jól tudom, a svédek voltak az utolsók, valamikor a '60 - as években váltottak.
Az én nagyfaterom vezetett már akkor, később a keleti fronton kamatoztathatta képességeit katonai teherautón (két évre ott is marasztalták vendégeskedni azután), de már nem él, hogy megkérdezhessem. Amit régen mesélt arra emlékszem, hogy akkoriban kicsi volt a forgalom, aztán a háború miatt alig maradt magánautó, akinek volt is vagy be kellett szolgáltatni vagy nem volt benzin, hogy járhasson vele. Úgy hallottam inkább a szekerek, lovaskocsik álltak át nehezen - nem volt olyan tömegtájékoztatás mint ma - még sokan hónapokig a baloldalon hajtottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!