Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionosok miért nem dudálna...

Zsebvirág kérdése:

A kamionosok miért nem dudálnak az idióta autósokra?

Figyelt kérdés

Sajnos ebben a történetben én vagyok az idióta autós, ha a körülmények csak egy nagyon kicsit mások lettek vna akkor most nem írnék...

Tegnap hajtottam fel egy sztrádára. A behajtáskor figyelmetlenségből nem néztem bele a tükörbe csak automatikusan kitettem az irányjelzőt és mikor 5. sebesség fokozaton vtam és elértem a 80-t bementem a pályára. Mikor betértem akkor vettem észre, hogy mögöttem 2 cm-re egy kamion van. Gyorsan vissza mentem a felhajtó sávra és vissza lassultam majd mikor a kamion elment akkor tértem újra vissza persze nagyon rémülten. De semmi fék, semmi dudálás nem volt. Miért nem dudált, hogy észre vegyem? :(

2014. okt. 23. 12:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én nyáron elmentem apával 1 hétre, vegyük pl: Olaszországot, ahol van a benzinkútba a lehajtósáv mit csinál az ökörborjú? hát nem lefékez 30-ra az autópályán aztán a lassítósáv végénél bemegy a lassítósávba és kimegy a benzinkútra. Nem is beszélve arról a sok emberről, aki nem tudja használni a gyorsítósávot, és elvárja hogy 40 tonnát fékezzenek vissza mert ő jön a bmw jévél amit ha akarna 10 másodpercen belül felgyorsíthatna 130-ra.Én is megkérdeztem apát hogy miért nem dudál rá, erre azt mondta, hogy nem szereti használni a dudát, de lehet azért mert az történne amit az egyik előttem szóló írt, emberünk lefékezne.
2014. okt. 24. 21:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha pályára felhajtáskor nem nézel a tükörbe és ezt rendszeresen gyakorlod, nem jósolok hosszú jövőt neked ezen a bolygón.

Könnyen lehet, hogy egyszerűen nem látott a kolléga. Pár éve Bréma környékén haladtam, három sáv, a külsőben haladtunk libasorban kamionok, 85 - 90 között. Jött egy felhajtó, látom egy ezüst színű Alfa igyekszik besorolni, de lassan megszűnőben volt már a gyorsítósáv. Lett volna helye, ha visszakapcsol simán leelőzött volna. Én meg nem fogok a két szép szeméért 40 tonnát belassítani, oldja meg, én is vezetek személyautót. Balra kellett figyelnem, majd megint nézek a jobb tükörbe: az Alfa eltűnt. Mondom, biztos megjött a józan esze, lelassított, újból nézek balra, már vártam, hogy mögülem feltűnik a bal tükörben. Ott sincs. Erre elől meglátom elől a szélvédőn keresztül lent a tetejét. Tökéletesen eltűnt a Volvo jobb sarkánál, majd beszuszakolta magát elém. Erős fék, duda. Elhúz, majd a következő kijárón lehajt. Kicsit mérgelődtem, majd mentem a dolgomra.

Erre kopogást hallok, megállok. A Volvo sarkán van az a kis trapéz alakú index, az lógott a belén, az zörgött, neki - neki ütődve a fülkének. Olyan közel jött az ökör, hogy hozzám ért, és letörte az indexet. Csak azt remélem az ő roncsán is volt nyoma, és rájött, aznap újraszületett.

2014. nov. 1. 16:48
 13/15 anonim válasza:
Tippelhetek? Nő vagy?
2014. nov. 1. 21:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Mikor felhajtóra megyek már előre félek ,ha előttem is van valaki a felhajtón. Esetek többségében komótosan gurulnak a kamionok sebessége alatt, pedig látják hogy jönnek a távolban és simán beférnének elé a másik segítsége nélkül is. Aztán a gyorsító végén vagy lelassítanak 20 ra vagy lesz ami lesz berántják a kocsit a pályára és 5. ben félgázzal gyorsítanak. Engem meg esz a fene ,mert gyorsulnék de tőle nem tudok.

Hozzáteszem nem kocsifüggő a dolog ,enyémnél 3x erősebb kocsikkal is ezt játsszák, amikkel 7-8 mp alatt lennének százon. Biztos kímélik a fordulatszámtól az ezer év hitelre vett technikát.

2014. nov. 2. 11:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha két centire a hátad mögött felbődül egy duda, ki tudja, milyen hülyeséget csinálsz hirtelen.
2014. nov. 2. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!