Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Harmadik bukás után hagyjam a...

Harmadik bukás után hagyjam a francba?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, és tegnap ismét megbuktam. Első bukásomnál olyan kört húztam, amit nem ismertem, és sáv váltásnál rossz helyre soroltam, 'későn' vettem észre, már nem tudtam vissza sorolni. Másodiknál egy saroktolatást rontottam el a vizsgakör végén. Több volt mint 30 centi a távolság a szegélytől. Harmadiknál pedig már úgy izgultam, hogy amik eddig simán mentek, mindent elrontottam, remegett kezem lábam. Sok hibapont gyűlt össze. Pl. nem néztem gyakran tükörbe, nem hagytam nagy oldaltávolságot, stb. Hagyjam abba szerintetek? Lehet ,hogy nem is vagyok rá alkalmas?
2014. okt. 18. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem a bukások száma dönti el, hogy valaki jó sofőr-e vagy sem. Én is 3x buktam, de 5 éve vezetek balesetmentesen.

Viszont ha vezetés közben izgulsz, az a lehető legrosszabb. Abból lesznek a balesetek. Az első két bukásod a való életben korrigálhatóak, ha úgy vezetsz akkor nagy baj nem lehet. De a harmadik vizsgát jó lenne elfelejteni.

2014. okt. 18. 15:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudom, de már annyi pénzt beleöltem és tessék.
2014. okt. 18. 15:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem 18 éve van jogsim, most csináltam C-re, és meghúztak most a GKI-n.

És miért?

Mert baromira idegesít, ha figyelnek hogy vezetek, meg beleszólnak.

Ráadásul olyan oktatók, meg vizsgabiztosok, akiknek annyi eszük van, mint egy lepkének.

2014. okt. 18. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha a gyakorlati órákon jól boldogulsz (nem kell az oktatódnak 2 percenként közbeavatkoznia, nem fulladsz le minden indulásnál stb.), csak a vizsgák nem sikerülnek, akkor nem vagy alkalmatlan, érdemes újra megpróbálni. Ha vigasztal, én is megbuktam 3-szor (mert nagyon izgultam a vizsgán), de azóta balesetmentesen vezetek, pedig már 15 éve van jogosítványom.
 5/9 anonim ***** válasza:
Megbux még 2x aztán kegyelemből átengednek :D
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez már engem annyira megvisel. Jól megy a vezetés, kivétel: közvetlen vizsga előtti napok, illetve vizsgák. Amikor még tudom, hogy van időm a vizsgaig, olyan szépen megy minden. Kb. lendületből csinálom a tolatásokat, közbe figyelem a forgalmat, mi van előttem, mit látok a tükörben, sáv váltásoknál fejemben van a besorolás r.jelző tábla, előre kigondolom, hogy ha jobbra kell mennem ide meg oda sorolok, aztán ide meg oda érkezek, közben kinek adjak elsőbbséget. Vizsgán meg még az egyirányú for.út táblát is alig vettem észre, pedig már sokszor elhaladtam mellette, remegett kezem lábam. Nem bírom. Lehet béna vagyok ,és nem való nekem :( itt is sokat olvastam már olyan kommenteket, hogy aki kettőnél többet bukik, az csak veszélyes lenne másokra nézve.
2014. okt. 18. 16:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Már ne hagyd abba! Én is csak temettem bele a pénzt, ezért sem szállhattam már ki belőle. Harmadjára sikerült. Elsőnél nem éreztem, hogy túlságosan izgultam volna, lehet ez zavart meg. Másodiknál nem volt szerencsém. Harmadik alkalommal tiszta ideg voltam, mert már mindeki kérdezte megvan a jogsi, sikerült már? Azt sem tudtam mit mondjak már a családnak rokonoknak ismerősöknek.

Én egész vizsga kezdetéig nem idegeskedtem.

2014. okt. 18. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne.Szerintem a vezetés egy nagyon jó élmény, számomra egy kikapcsolódási forma.Már azért megérte sz*opni a sofőrsulival és a vizsgákkal, pedig rettenet utáltam.
2014. okt. 19. 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj. Ha úgy érzed feszült vagy menjél és igyál meg egy üdítőt. Aztán addig is lekötöd magad nem azon idegeskedsz hogy sikerül e. Legyél laza ne görcsölj aztán ennyi a trükk. Majd ha megbux mész újra.. van időd rá bőven.

Gáz nem gáz mit foglalkozol vele.

Ha odavágják a kártyát hozzád senki se fogja kérdezni hányszor voltál vizsgán.

2014. okt. 19. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!