Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Biciklis átmehet előttem...

Biciklis átmehet előttem főúton az út másik oldalára?

Figyelt kérdés
Tegnap mentem kocsival a főúton, biciklis ment előttem az út szélén, egyszer csak kitette a bal kezét és áthajtott előttem az út másik oldalára. Nem hiányzott sok hozzá, hogy elüssem. Ilyet megtehet? Azt tudom, hogy ha kereszteződés van, akkor így jelzi, hogy merre fog menni, de főúton, se kereszteződés, se zebra, se járda, se semmi, ezt megcsinálhatja?

2014. okt. 4. 13:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem itt sokan nem fogják fel, hogy mi volt a szitu.

Ment az út jobb oldalán szabályosan, majd hirtelen balra kanyarodott merőlegesen az útra ahol nem is volt kereszteződés.

A következők miatt volt szabálytalan.

1. Nem nézett hátra és nem győződött meg arról, hogy őt előzik-e éppen.

2. Az úton kereszbe lakott területen kívül nem hajthat át, ahogy fentebb már idézték.

3. Ha lakott területen belül volt, akkor szabályos lett volna, hogyha az 1. pont nem állna fenn, plusz ehhez az út belső széléhez a felezővonalhoz kellett volna húzódnia. De mivel fennáll ezért szabálytalan volt.

2014. okt. 7. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!