Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A nők jelentős része miért...

A nők jelentős része miért ilyen ijedős vezetés közben?

Figyelt kérdés

Ma egy jobbkezese utca előtt index nélkül elém tekerte a kormányt egy az út szélén várakozó autós, az út elég széles volt így kikerüléssel sikerült megoldani a problémát de egy kis gázt is adtam, mert ő nem állt volna meg és így kerültem el a koccanást.

Készülve a jobbkezes utcára kettesben volt a váltó, de a gyorsulás miatt nagy lendülettel érkeztem a jobbkezes utcához, de láttam is hogy jön onnét egy autó és tudtam hogy az jobbos, fékeztem, még csak nem is nagyot, tény hogy a lendület meg volt, de a nő megijedt és megállt aztán elkezdett rikácsolni meg széttárta a kezeit,hogy én mi a f***t csinálok stb, én annyival rendeztem,hogy 'jólvan takarodjál már te...." (mivel 6x tovább mehetett volna amíg mondta a hülyeségeit)és akkor megláttam hogy gyerekek ülnek hátul így ennyivel beértem, de semmi nem volt, bőven megkapta az elsőbbséget, nem értettem mi a baja, de nem először fordult elő,hogy női sofőrök obszcén szavakkal illettek hangosan az ablakon kikiabálva, ugyan ilyen ló**sz se történt helyzetek miatt.

Egyszer koccantam egy nővel,de én voltam a hibás ő korrekt volt, de rajta kívül csak bunkó mocskos pofájú nőkkel kerültem verbális kapcsolatba amióta vezetek.

Ha gyerek van hátul akkor megértem,hogy jobban kiakad, de akkor sem kell úgy beszélni mint egy kocsis, főleg nem nőknek a gyerek előtt, aki ennyire fosik az meg minek vezet?(egyedül a mostani esetben volt gyerek hátul a többi nő csak alapból volt bunkó)

Olyan is volt,hogy kicsit ki kellett gurulnom egy kereszteződésnél,hogy belássam az utat, az autó orra meg belógott, jött két autó is, az első kikerült a másodikban ülő nő meg ugyan így elkezdett kiabálni,hogy nincs elsőbbséged te köcsög...

Persze nem azt mondom,hogy csak a nők ilyenek, nekem még férfi nem ordibált ki, ezért csak ezt tudom mondani, de biztos vagyok benne,hogy vannak ilyen férfiak is, csak nekem ez a tapasztalatom.

2014. szept. 2. 15:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%

Genetika. Például a legtöbb férfi meg sem tudja fogni a sminkkészletből a dolgokat. De a nők mind értenek hozzá. Nyilván sok nő nagyon jól vezet, viszont a nők 99 százalékát nem érdeklik az autó műszaki része, és igy az sem igazán érdekli őket hogy például mennyi méter kell az autónak hogy megálljon. Na ez kihatással van a vezetésükre.

És a másik dolog: a családi kultúra része hogy a férfi vezet mindig.

2014. szept. 2. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem az számít, hogy nők. Az átlagos vezető mind ilyen. Számukra az autó egy mindennapos használati eszköz, ami teljesen elszigetelt a külvilágtól. Beülnek, elkezdenek agyalni azon mit kell venni a boltban, mikor van vége az iskolának, hogy felvegyék a gyereket, stb. Közben persze szól a rádió, figyeli a híradót. Teljesen rutinból megy minden. Egy pillanatig sem fordul meg a fejükben, hogy milyen veszélyes helyzetek alakulhatnak ki a közúton.

Mindent tesz, csak a vezetésre nem koncentrál. Amíg nincs váratlan szituáció, ez általában elég is, de amikor jössz te nagy lendülettel a kereszteződésbe, rögtön kizökkented ebből az állapotból. Nagyjából úgy élik meg, mintha a TV előtti fotelben ülve egyszer csak átszakítanád a nappalija falát az autóddal.

2014. szept. 2. 18:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Én még nem kerültem ilyen helyzetbe, pedig 3 éve vezetek. Viszont anyukámha mellettem ül, az kész katasztrófa. Pl.: Megyek egy főúton, megy előttem egy biciklis, miközben jönnek szemből. Simán elférek mellette, de ő azért idegegesen, hangosan rámszól hogy: Vigyázz, biciklis!!!

De olyan hangsúllyal, mint ha legalábbis készülnék elütni a bringást.

A másik kedvencem mikor felszisszen, egy-egy intenzívebb gyorsításnál, vagy fékezésnél.

Ezt más nőknél is észrevettem, pedig egyáltalán nem padlógázzal közlekedek.

Ennek szerintem az-az oka, hogy a nők nagy része tutyimutyin vezet, már felváltanak kétezres fordulatnál és a többi, és ijesztő nekik ha valaki dinamikusan vezet, vagy megszeg néhány szabályt, ha a helyzet megköveteli.

2014. szept. 2. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:

engem az akaszt ki, ha vki sikitozik, ha vmi huzosabb hejzet van, leginkabb azert mert megilyeszt! pedig pont akkor nem hianyzik.

hal isten pl anya jol vezet, nem sikit, lehet vele dinamikusan menni, kinez szol, de nem az az okoskodo, hanem tenyleg hasznos!

2014. szept. 3. 08:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Az általad leírt szituban én is leüvöltöttem volna a fejedet, mert NEM így adunk elsőbbséget. Gyűlölöm, ha valaki úgy érkezik a kereszteződésbe, mint egy elhajított balta és nem egyértelmű, hogy meg fogja adni az elsőbbséget. Jelen esetben a nő nem tudhatta, mik az előzmények és nyilván a gyerekeit is féltette a te, általa veszélyesnek ítélt ténykedésedtől.
2014. szept. 3. 09:58
 6/11 anonim ***** válasza:
fe’kta’von megerkezunk :D
2014. szept. 3. 13:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Komolyan van olyan hülye aki még be is vallja,hogy neki áll ordibálni egy ilyen pitiáner helyzetben?Én szégyellném ha ennyi önkontrollom se lenne...
2014. szept. 3. 16:27
 8/11 anonim ***** válasza:
A jobbkezes utcákat lassan, óvatosan kell megközelíteni, nem mint egy ámokfutó vadbarom. Tudja a másik közlekedő hogy megadják neki az elsőbbséget, az esetedmen részedről nem volt semmilyen ráutaló magatartás, nyilván ezért volt részéről a felháborodás.
2014. szept. 3. 19:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Igaz, de akkor sem kell kiabálni.
2014. szept. 3. 19:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Valóban nem kell, de sok az agresszív bunkó, sajnos a nők között is egyre többen ilyenek.
2014. szept. 3. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!