Tegnap vizsgáztam kismotorból forgalomban és már az első 5 percben megbuktam, mert belementem 1 sárgába ami akkor még zöld volt. Szerintem ezért nem kéne buktatni szerintetek?
A vizsgán valóban figyelni kellene erre, inkább állj meg a sárgánál, menj max 45-el (inkább mint 51-el) ne érintsed a záróvonalat, stb. Az életben ezeket lehet majd kicsit lazábban venni, de a vizsga eléggé szigorú.
A sárgára pedig az a szabály amúgy, hogy ha biztonságosan meg tudsz állni, akkor meg kell állnod.
"de nem láttam meg időben és szerintem ez nem lett volna baj"
Ha nem látod meg időben, az már baj. Úgy tűnik teljesen jogos a megbuktatásod - legközelebb majd jobban figyelsz. Tényleg úgy van, hogy a vizsgán az összes szabályt betűre pontosan be kell tartani. De a közlekedés tényleg veszélyes üzem, figyelni kell és előre gondolkodni, különben könnyen sérülés lehet belőle.
"belementem 1 sárgába ami akkor még zöld volt"
"nem láttam meg időben"
Akkor most hogy is van ez? Ellentmondásban vagy önmagaddal; ha zöld volt amikor behajtottál a kereszteződésbe, akkor nem láttad volna a sárgát, ha meg alapból sárgát láttál és úgy mentél át, mi az, hogy nem volt időd megállni?
Mivel kismotorra vizsgáztál, max 45-ös tempóval haladhattál. Ilyen sebesség mellett tényleg nagyon hamar meg lehet állni.
Mivel én nem voltam ott és nem láttam amit a vizsgabiztos látott, nem tudom megmondani neked, hogy jogos volt-e a bukás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!