Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mitől olyan veszélyes a 10-es...

Mitől olyan veszélyes a 10-es út Pilisvörösvár és Leányvár közti szakasza?

Figyelt kérdés

Nem gyakran, de vezettem arra, de én nem emlékszem semmi extra veszélyre. Mégis mindenütt azt olvasom, hogy halálút, meg hogy gyakoriak a súlyos balesetek. A pilisi anyukák drámai hangú felhívást tettek közzé pár napja, amiben sebességkorlátozásokat, állandó sebességellenőrzést követelnek. Ezzel én nem értenék egyet.

[link]

2014. jún. 30. 23:14
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Én is ritkán járok arra de gyerekkoromba amikor a szüleimmel gyakrabban jártunk arrafelé szinte mindig volt valami baleset.

Azért veszélyes az az útszakasz mert nem belátható részek is vannak rajta és a sok szabálytalankodó főleg akik a fővárosba tartanak sietnek hogy elkerüljék a dugókat ami Ürömi elágazásnál szokott lenni és ezáltal nem figyelnek úgy oda és akkor lesz a baj. Meg sok olyan rész van ahol sok a gyorshajtó de rengeteg gyalogos megy át az út testen is például. Rengeteg figyelmetlen autós van arrafelé, leginkább a Piliscsaba környéke a veszélyes a többi nem annyira. Meg régen Dorog és Leányvár közti szakasz is szinte halálút volt a rossz út viszonyok végett még most sem tökéletes, de már jóval nyugodtabb arra felé az ember.

2014. jún. 30. 23:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól tudod. A Pilisvörösvár-Piliscsaba szakasz a veszélyes. Ennek több oka is van. Ezen a szakaszon van a leghidegebb s a Kopár csárda részen már akkor is fagy amikor máshol nem. Párásodni nyálkásodni is ott kezd elsőnek. Nehezíti a dolgot hogy ott több helyen is fehér aszfalt van ami még szárazon is rosszul tapad nemhogy nedvesen. Komoly ok továbbá hogy a vezetők jórésze egy megcsúszó autót nem tud megfogni és emiatt egyből elszáll. Több esetet láttam már ott értem ezalatt hogy előttem vagy szembejőve csúszott meg valaki s jól látni hogy semmiféle elhárító műveletet sem végez. Vannak még egyéb okok is de a legtöbbször ezekből egy vagy több a balesetek oka. Van továbbá a Pilisszentiváni becsatlakozás ami többször volt már baleset helyszíne. Ott a hirtelen fékezések és ezzel együtt a késői kanyarodási szándék jelzése (értsd index késői vagy egyáltalán nem kitétele) és a nem körültekintően törtéánő főútra való kikanyarodás a gond leginkább.
2014. júl. 1. 00:12
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Szóval azért lett halálút, mert az arra járók nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek..
2014. júl. 1. 00:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, a 2. válaszban lehet a lényeg. Valami ilyesmiket mintha olvastam is volna régebben erről az útról, csak nem értettem belőle ilyen világosan. Pl. a fehér aszfaltról is volt szó, csak nem tudtam, hogy ez ennyire csúszós. Azt se tudtam, hogy van olyan, hogy fehér aszfalt, és az más mint a többi. Meg a speciális mikroklíma is igaz lehet.

Hogy nem megfelelően vezetnek az emberek? Ebben az is benne van, hogy fel se ismerik a problémát (pl. én se), mert semmi nem jelzi, a megcsúszásokat meg talán azért nem tudjuk kezelni, mert nem képeznek ki rá, meg azért olyan sokszor nincs, hogy az ember rutint szerezzen benne.

2014. júl. 1. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igaz nem jártam arra már vagy másfél éve, de nekem úgy rémlik, hogy Pilisvörösvár és Piliscsaba között kb majdnem végig 60-ra van táblázva az út.

Jó kis kanyargós, dimbes-dombos, tele úthibával... szerintem ezek már önmagukban kellőképp óvatosságra intenek. Az út ráadásul forgalmas és nem mondanám, hogy lassan és türelmesen közlekednek az arra járók - gondolom megfelelően ismerik az utat, azért bátrak. Engem ott nem egyszer előztek már záróvonalon és nem az előzőn múlott,hogy épp nem jött senki a kanyarban...

2014. júl. 1. 08:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert van benne kanyar és csúszik, az autósok meg mennek mint az ökör, előznek beláthatatlan kanyarban, nem tartják be a követési távot, aki a csúszós útnak megfelelő sebességgel megy az tolnák lefelé, nem baj ha ők majd elszállnak 3 kanyarral odébb.. No meg igen sok az újgazdag bolond arrafelé akiknek napi 3 x muszáj Bp-re menniük lehetőleg 15 perc alatt .
2014. júl. 1. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A fehér aszfaltnak is több fajtája van, a legjobb csak simán rohadtul csúszik. A legrosszabb meg kb olyan mint a jégpálya, el lehet rajta csúszni nyáron gyalog, sőt akár nyáron is lehet rajta szánkózni.

Aki ilyen burkolatot rakat bárhova, kivégeztetném. Motorral még 5 km/h-val is meg lehet csúszni a rosszabbik változaton, száraz időben szintén nyáron.

2015. ápr. 17. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!