Egy biciklis balesetről lenne pár kérdésem?
Biztos, hogy te voltál a hibás?
Pont azért, mert ha nem volt kivilágítva és nem láthattad, akkor nem biztos, hogy tiéd a felelősség. Hiszen te betartottad a KRESZt, ugye??
Én speciel ki nem állhatom az ilyen suttyó bringásokat. Tekerek, látom szemből, hogy jön valaki akinek van lámpája, ráadásul még az autók is vakítanak, a szomszédos úton. Egyszercsak egy kivilágítatlan kamikáze jelenik meg a másik biciklis mögül kihajtva. Majdnem neki megyek.
Lehet, hogy célszerű lett volna rendőrt hívni, mert nem biztos, hogy te vagy a hibás, hiszen ő nem tartotta be a kresz-t.
Hibáztál, elismerted, úriember módra viselkedtél, most már sztem ne hagyd abba. Ha a saját autódon elromlik valami, akkor sóherkodhatsz, de más járművével nem illik.
Csak a viszonyítás kedvéért: Nekem egy hasonló esetben hívtak mentőt, 8 napon belül gyógyuló, semmi komoly, de az autós 40000 Ft pénzbírságot és 3 hónap vezetéstől való eltiltást kapott. Ha a bringás ennél kevesebbet kér, sztem köszönd meg az őrangyalának, és csengesd ki.
szondiaprodja nevű felhasználó válasza:
Okoska, elolvastam az egészet.
De nagyon úgy tűnik, hogy a bringás nem tartotta be a KRESZt. Elsőbbség meg nem adása, világítás hiánya, ki tudja, hogy a fék működött-e rendesen.
Pont ezért kellett volna helyszínelést kérni.
Rengeteg a hülye biciklis. Szinte minden nap biciklizem és vezetek is és azt tapasztalom, hogy mennek mint hülyegyerek a kukoricásban. KRESZt vagy nem ismerik vagy nem tartják be. Láttam már olyan balesetet ahol azért nem tudott megállni a bringás, mert nem működött rendesen a fékje, ráadásul a járdán száguldozott ami szintén szabálysértés. Szóval nem kell bemutatni az ilyeneket.
Persze nem ismert minden körülmény. DE, ha a biciklis nem tartotta be a közúti szabályokat, azért nehogy már az autós legyen a hibás, mégha ő úgy is gondolja, mert lehet, hogy téved vagy csak túlságosan lelkiismeretes és sajánálja a bringást. Én is sajnálnám, de az ő hülyesége miatt tuti nem fizetnék.
És még valami ütöttek már el, hátulról belém jöttek, szóval tudom milyen szar. A biztosító állta a javítás költségeit, igaz 3 hónapos bicikli volt.
ma 15:59
Egy egyszerű kérdés. Ha nem látsz valakit, mert nem látható, akkor hogyan adod meg neki az elsőbbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!