Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piroslámpa és kiegészítő zöld...

Piroslámpa és kiegészítő zöld lámpa jelzés. Melyiknek teszünk eleget?

Figyelt kérdés

Következő a szituáció. 2009.12.31.-én 6:10-perckor indultam a munkahelyre, autóval.

Az egyik útkereszteződésnél a következő lámpa jelzésekre lettem figyelmes: Fülöl a forgalomirányító lámpa jelzése: PIROS volt, viszont a kiegészítő lámpa jelzése Egyenes Nyíl-alakban ZÖLD volt!

Tehát én átmentem egyenesen , mivel a kiegészítő lámpa felülbírálja a PIROS forgalomirányító jelzést..

A probléma akövetkező, mellettem lévő rokonom, elkezd üvölteni, hogy nem vagyok normális átmegyek a jelzésen, mert szerinte ez kétértelmű jezlés... ! Én úgy gondolom ,hogy a cipész maradjon akaptafánál, ugyanis tudtam hogy a kiegészítő tábla szerint én tovébbhaladhatok.

Szerintetek, én vagyok a hülye, vagy a rokon túlzottan tudatlan.....????/Mellesleg azt állítja volt anno jogosítványa... /

2009. dec. 31. 07:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól csináltad!
2009. dec. 31. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Kuka utas vésd az észbe, ne beszélj bele a vezetésbe!

(rokonnak szólt)

2009. dec. 31. 08:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Elösözr kiraktam volna AZONNAL arokont, ha vezetek, akkor ott senki se üvöltözzön!

A kiegészitö lámpa a mérvadó - a piros valószinüleg a kanyarodára vonatkozott ebben az esetben.

2009. dec. 31. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Neked volt igazad, van jó pár ilyen lámpa,pl vasúti kereszteződés esik balra vagy jobbra (a fő úttal párhuzamos vasúti vonal) esetében az egyenesen haladó autóknak,egy zöld külön-lámpa szabad utat ad az egyenesen haladónak,amiben ott kell lennie az egyenes nyílnak.

A rokonod tegye le újra a KRESZ-t,ilyen nincs hogy 2 értelmű jelzés,nem engedi meg a KRESZ ezt.

2009. dec. 31. 08:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez egy újabb keletű kiegészítő jelzés. Ha az jelzett, nyugodtan tovább mehetsz. Rokonod állítja, volt anno jogosítványa: nos, azóta megváltoztak ezek szerint a dolgok...
2010. jan. 4. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!