Piroslámpa és kiegészítő zöld lámpa jelzés. Melyiknek teszünk eleget?
Következő a szituáció. 2009.12.31.-én 6:10-perckor indultam a munkahelyre, autóval.
Az egyik útkereszteződésnél a következő lámpa jelzésekre lettem figyelmes: Fülöl a forgalomirányító lámpa jelzése: PIROS volt, viszont a kiegészítő lámpa jelzése Egyenes Nyíl-alakban ZÖLD volt!
Tehát én átmentem egyenesen , mivel a kiegészítő lámpa felülbírálja a PIROS forgalomirányító jelzést..
A probléma akövetkező, mellettem lévő rokonom, elkezd üvölteni, hogy nem vagyok normális átmegyek a jelzésen, mert szerinte ez kétértelmű jezlés... ! Én úgy gondolom ,hogy a cipész maradjon akaptafánál, ugyanis tudtam hogy a kiegészítő tábla szerint én tovébbhaladhatok.
Szerintetek, én vagyok a hülye, vagy a rokon túlzottan tudatlan.....????/Mellesleg azt állítja volt anno jogosítványa... /
Kuka utas vésd az észbe, ne beszélj bele a vezetésbe!
(rokonnak szólt)
Elösözr kiraktam volna AZONNAL arokont, ha vezetek, akkor ott senki se üvöltözzön!
A kiegészitö lámpa a mérvadó - a piros valószinüleg a kanyarodára vonatkozott ebben az esetben.
Neked volt igazad, van jó pár ilyen lámpa,pl vasúti kereszteződés esik balra vagy jobbra (a fő úttal párhuzamos vasúti vonal) esetében az egyenesen haladó autóknak,egy zöld külön-lámpa szabad utat ad az egyenesen haladónak,amiben ott kell lennie az egyenes nyílnak.
A rokonod tegye le újra a KRESZ-t,ilyen nincs hogy 2 értelmű jelzés,nem engedi meg a KRESZ ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!