Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyon nehéz kamiont vezetni?

Nagyon nehéz kamiont vezetni?

Figyelt kérdés
19/F vagyok. Lassan 2 éve lesz B-s jogsim. Jelenleg egy másfél tonnás kistehert vezetek nap mint nap. Nagyon szeretem , a sofőrködés az életem , imádom csinálni. Olyan jó nézni a kamionokat , én is úgy vágyom rá , erre is gyűjtöm a pénzt a jogsira. Csak az borzaszt el néha hogy látom hogy milyen helyekre kell beállniuk azokkal a hatalmas gépekkel. A kisteherrel én is bemegyek akárhova de ugye köze sincs hozzá. Hihetetlen amikor látom hova tolatnak be... csak nézem és csodálkozok. Nyílván senki nem úgy született hogy profi , de némi érzék csak kell hozzá. Nyugtassatok meg ha eleget gyakorlok nekem is menni fog. Szinte el sem hiszem hogy pár centi híján úgy odaáll akárhova , tök nyugodtan tükörből... áhh kiráz a hideg :D
2014. ápr. 14. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Nem nehéz. Csak meg kell szokni.
2014. ápr. 14. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
60%
Ne félj tőle, levizsgázol, aztán egy kis gyakorlás és úgy fogsz forogni vele mint egy simsonnal :D
2014. ápr. 14. 17:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz, ha megszoktad könnyebb vezetni mint egy személyautót. Ma már a legtöbbje automata váltós. Van pár dolog azonban, amit meg kell szokni. Nagyok a méretei, terjedelmes, főleg a hosszát nem érezni, főleg előzéskor, sávváltáskor fontos ez. Nagyok a holtterek, könnyen előkerülhet egy személyautó, motor, bicikli a "semmiből". Magas is, a 4 métert mindig figyelni kell, előfordulnak ennél alacsonyabb hidak.

Kanyarodáskor bőven rá kell számolni, gyakran a szembe oldalra átmenni, hogy ne húzd fel a pótkocsit a járdaszegélyre. Nehéz is, 40 tonna is lehet, hegyi úton, hosszabb lejtőkön nagyon ügyelni kell, hogy ne szaladjon meg, visszakapcsolgatni, motorféket használni elengedhetetlen.

A tolatást meg lehet szokni, egy fontos szabály van: ha bizonytalan vagy, ki kell szállni, segítséget kérni sem szégyen.

2014. ápr. 14. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!