Van egy település Magyarországon, ahol mindenki egymás mellett biciklizik. Mit lehet velük tenni?
Az elgázoláson kívül persze...
A település neve amúgy Iváncsa, és már egy ideje megfigyeltem, hogy úgy bicikliznek párban az emberek, hogy egymás mellett.
Ami nagyon szabálytalan ugye.
Ha jönnek szemből, néha még akkor sem mennek egymás mögé.
Eleinte még rájuk dudálgattam, de az ökölrázás, meg a mutogatások után leszoktam már erről is. Én maradtam a kisebbség. Senki sem dudál rájuk.
Valahogy úgy gondolják, kerüljem ki őket, ha nem tetszik.
És egymástól veszik át ezt.
Figyelj, ha ennyire zavar a dolog, akkor rengeteg mindent tudsz tenni ellene. Beszélj az önkormányzattal és a rendőrséggel, ők tudnak segíteni. Akàr plakátkampányt is indíthatsz, ami felhívja a bringások figyelmét e szokás veszélyeire. Vagy minden egyes alkalommal udvariasan kérd meg a bringásokat a szabályok betartására.
Igazából amúgy annyira minimális az ebből származó időveszteség, hogy nem is igazán érdemes emiatt dühöngened, véleményem szerint. Ha mondjuk épp egy csettegő vagy egy lovas kocsi båszakodna előtted, akkor is ugyanaz lenne a közlekedési szitu.
szepen, erthetoen elmagyaraztad, ezen vitatkozni haaat nem is tudom. En kulfoldon elek, felenk a biciklisekre, gyalogosokra nagyon odafigyelnek a gepjarmu vezetok. Itt nem dudal senki. Biztonsagos a kozlekedes talan azert is mert itt nem a KRESZ lexicon a mervado
Nem mertem tenni semmit? Mégis mit lehet akkor? Szóltam az önkormányzatnak, rendszeresen rászólok a kerékpárosokra, ennek ellenére nem történik semmi, egymástól tanulják el ezt a közlekedési morált. Nem véletlenül alkották meg a KRESZT, ami vonatkozik a közúti forgalomban résztvevőkre, amennyiben azt nem képesek betartani véges agykapacitásuk miatt, maradjon nekik a répaföld, búzatábla, stbstb, de ne a közút, ahol azok közlekednek, akik egy szabályozott norma szerint élnek.
Meg nem Ausztria, meg Kultúra, meg külföld, meg mit tudom én milyen példák...rossz meglátás, ott is van egy szabály, és iszonyat balesetveszélyes ezek nélkül élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!