Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Úgy fogalmaznám meg hogy...

Úgy fogalmaznám meg hogy szabályos-e az a kressz tábla kihelyezés?

Figyelt kérdés
Értem arra a szitura hogy az elsőbbségadás táblát a kerékpárúttól fél méterre helyezik el , és mivel a kerékpárút nem nagyon felismerhető, és utána egy meteren belül igen forgalmas főút következik, létezésére a tábla figyelmeztet, bármint ugye a háromszög alatt a kiegészitő,ami nem egy nagyon feltűnő jelenség. Lényeg a dologban hogy a tábla nagyogyon közel van elhelyezve meglátásom szerint a kerékpárúthoz, ami miatt baleset következett be. Mindez egy benzinkút kihajtó. Vélemény?
2014. márc. 6. 19:49
 1/9 anonim válasza:
29%
Miért pakolsz szükségtelen szavakat a mondataidba?
2014. márc. 6. 20:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Kössz hogy válaszolsz ,de az az igaszság ,én most nem ilyen problémamegoldásokra vagyok kiváncsi.
2014. márc. 6. 20:05
 3/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
68%

Már a kérdésben megpróbálod megmagyarázni a saját hibádat!

Az a tábla nagyon jó helyen van, hiszen a kereszteződés előtt, a kiegészítő tábla is könnyen azonosítható. Nem értem a problémádat.

Csak egy apróság: A közlekedési lámpák a kereszteződés fölött lógnak, mégsem akarok alattuk megállni, még akkor sem, ha havas az út, és nem látszanak az útburkolati jelek. Egy kereszteződés azért elég feltünő!

2014. márc. 6. 20:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Mondj egy címet és megnézzük google street view-n.
2014. márc. 6. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi az a "kressz"? (KRESZ)

"e) Ha a kerékpárúttal azonos irányban haladó út elsőbbségét az útkereszteződésben jelzőtáblával biztosítják, ezt a jelzőtáblát az útkereszteződésben, az alárendelt irányból a kerékpárút előtt kell elhelyezni."

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet

a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

[link]

2014. márc. 6. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Néha el kellene olvasni a korábban kiírt kérdésedre kapott válaszokat is!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztonsa..

2014. márc. 6. 21:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segitséget . Most már tudom hogy a kressz az helytelen ,kresz az igazi. Harkonnennek mondanám láttam azt a választ amire utaltál. Csakhogy én konkrétan a méterre voltam kiváncsi ,és még nem találtam meg. De majd még keresgélek. Kedves válaszoló, aki ledorongolt a hibáim miatt. Látom már 100%-os zöld kéz. Mondjátok mik vagytok ti, birósági ülnökök? Én csak segitséget kértem nem itéletet. A poén az ,hogy én is csak segiteni akarok valakinek aki bajban van, hiszen lehetek egyszer én is.
2014. márc. 7. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:

"De majd még keresgélek."

Ott a link a válaszomban, ne keress tovább!

:D

2014. márc. 8. 08:33
 9/9 anonim ***** válasza:

5.11. A jelzőtáblákat az útburkolat, illetőleg a talaj szintje felett úgy kell elhelyezni, hogy

a) olyan helyen, ahol gyalogosközlekedés nincs, a tábla

aa) (a legalsó tábla) alsó éle legalább 1,50 méter,

ab) (a legfelső tábla) felső éle legfeljebb 4,10 méter,

ac) (a körforgalomban a kijárati útirányjelző tábla) felső éle legfeljebb 1,00 méter,

b) olyan helyen, ahol gyalogos- és/vagy kerékpáros közlekedés van, a tábla

ba) (a legalsó tábla) alsó éle legalább 2,25 méter,

bb) (a legfelső tábla) felső éle legfeljebb 4,10 méter,

c) az úttest felett elhelyezett tábla alsó éle legalább 4,70 méter,

d) a „Kikerülési irány” és a „Vasúti átjáró előjelző” táblák alsó éle legalább 0,60 méter, de legfeljebb 0,80 méter,

e) a „Sávozott terelőtábla” alsó éle legalább 0,20 méter, de legfeljebb 0,30 méter

magasságban legyen. (Amennyiben a jelzőtábla alatt kiegészítő tábla is van, az „alsó él” alatt a kiegészítő tábla alsó élét kell érteni.)

Hogy ne kelljen keresgélned sem.

2014. márc. 8. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!