Ti mit tennétek ha az otthonotoktól 1000km-re lerobbannátok a kocsitokkal az autópálya mellett?
nem beszélitek annak az országnak a nyelvét, az autót nem lehet vontatni 40km-nél többet mert beragadt a váltó.
Az jó ötlet, hogy itthonról hívsz egy trélerest, és 12 órát vársz a kocsiba az út szélén?
Ti mit tennétek?
Biztos, hogy autópályáról szól a kérdés?
Autópályán életveszélyes leállósávban tartózkodni.
Úgy tanítják, hogy azonnal ki kell szállni és a szalagkorláton kívül kell menni.
Garantáltan el is fogják szállíttatni onnan, ha kell kényszerrel is.
(Vissza lehet követni, hogy mennyi autót taroltak le csak Magyarországon.)
Pár éve hasonló történt. Régi Opel Astra kombival, Görögországban. 2 kocsival voltunk, bár angolt jól beszélő ember volt közöttünk(a görögök között viszont nem igazán). Benzinkútnál érdeklődtünk hogy hol a legközelebbi szerelő. Aztán addig elvergődtünk. Ott vagy fél-1 óra alatt helyrepofozták úgy hogy talán eljutunk vele hazáig(de nem kértek érte sokat). Csak olajat töltögessük bele gyakran. Aztán 100km/1l olaj fogyasztással hazaértünk vele. Itthon meg jött a motorcsere... (végére 4-ből 2 henger még működött :D)
Persze ha olyan hibája van ami nem, vagy csak körülményesen javítható akkor más a helyzet. Akkor át kell gondolni a dolgokat, vagy tréler, amit már írtak előttem is. Vagy ha drágább lenne a hazaszállítás mint amennyit ér az autó akkor helyben érdemes eladni. Aztán valahogy hazajutni.
Nálam:
1. Mi a hiba = mekkora pl. pénzben kifejezve? Mik a szerviz/bontó lehetőségek, ahol pl. javítás/csere lehetséges? (tréler 2000 km és útdíjai = Ft? + szerviz otthon Ft </= mint ott helyben javíttatni??)
Ahogy én is tanultam magamnak nyelvet és kisegítettem pár külföldit vele, úgy engem is segítettek ki nem az anyanyelvükön, mikor eltévedtem kissé odakint. Tehát megpróbálnék kommunikációra alkalmas partnert találni.
2. Milyen ott a közbiztonság? (ezt az indulás előtt már tudom, és pl. egy "üzembizonytalan" autóval nem indulok neki egy +2000 km-es (oda-vissza) útnak se olyan helyen, se egyébként.
3. Ha csak az idő a kérdés, hát szépen elsétálok, ha van emberi távon belül pihenő, ellátom magam pl. étellel, ha nagyon igénylem: 12 órába belefér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!