Télen vizsgázok! Milyen élményeitek vannak?
Hát még minimum egyszer megyek vezetni, amikor a parkolást át vesszük, meg lehet majd még egyszer, meglátom, hogy hogy megy. Elhiszem, hogy a rutin pálya uncsi, csak sajnos mi nem gyakoroltuk sokat a parkolást az oktatóval. Mindegyiket átvettük egyszer és ennyi..... szóval nem vagyok benne biztos h egy alkalom alatt megfogom tanulni az összeset. Az y, meg a megfordulás az megy, de pl a sarok tolatásnál még nem vágom h mikor kell tekerni a kormányt. A parkolásoknál meg hát eddig mindig az oktató navigált be, szóval elméletben kb tudom, hogy mikor kell tekerni a kormányt csak egyedül még nem próbáltam élesben.
Pesti vagyok, 23 éves lány. Majd megírom hogy sikerült, bukás v sem :( :)
Ma vizsgáztam, szakadó hóesésben, de még volt a hétvégi hóból is, ráfagyva a mellékutakra. Persze belvárosi útvonalat húztam, volt hol izgulni, két szakaszom is akadt, ahol 5-10 cm szintkülönbség akadt a letaposott hó, a felgyűlt jég és a friss-latyakos hó között. Vizsga jó volt, csak ott mentem a megengedett sebességhatárhoz közeli tempóval, ahol csak nedves volt az út. Parkolási feladatok közül a 90 fokos parkolásoknál nagyon jó volt, hogy nem látszottak a felfestett vonalak, így szép, tágas helyet találtam. Párhuzamos parkolást kaptam hátramenetben, azzal kicsit megizzadtam, mert tippem nem volt, hol a padka a hókupacok alatt.
Egy köríven kellett megfordulnom, egy olyan helyen, amit szinte csak erre használnak, szóval előre "felrajzolták" nekem az ideális ívet, egyszerű volt. Egy hibavonallal megúsztam a dolgot, de annak semmi köze nem volt a hóhoz - figyelmetlen voltam, és teljesen jogosnak éreztem.
Szerintem nagyon nem kellett tőle félni. Amúgy a vizsga azért tűnik szigorúbbnak, mert a forgalomban rengeteg dolog bezavarhat a parkolásoknál, ami régen a rutinpályán nem volt gond. De azt hiszem ez tényleg jobb, mert életszerűbb forgalomban tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!