Az új KRESZ szerint ezután a biciklis kerekezhet a sávjának közepén. Nem veszélyes ez?!
Szerintem igen! Pl. még nehezebb és veszélyesebb lesz őket autóval kerülni.
De a kerekező is nagyobb veszélynek lesz így kitéve: gondoljunk csak egy gyorshajtóra, aki későn veszi észre. Esélye sincs kikerülni...
Majd amikor 28-ik biciklis hal meg 10 napon belül, majd akkor elgondolkodnak az okosak, akik kék lámpával, vagy diplomata rendszámmal rohannak a buszsávban, hogy mire is volt ez jó?!
Amúgy a halálfélelem kötelezi a bicikliseket a szigorú jobbra tartáshoz:D
28-ik, és még okosozol...
Van amikor veszélyesebb, van amikor nem. Az út széle jó kátyús, esetleg még pár csatornafedéllel megfűszerezve. Na ott kell tekerned, és ha még egy kocsi veled majdnem ugyanolyan tempóban halad a sávban.. El lehet képzelni.
Persze nyilván lesz pár idióta aki végig a sáv közepén megy, de nem hinném, hogy ezentúl nagy változás lenne.(Ott fog menni majdnem mindenki ahol elviselhető az út és a padkához legközelebb van.)
Egyébként bukósisak miért nem kötelező?
egy bringás fórumról idézek, ezt írták, miután megkérdőjeleztem a szabályt:
"vígan közlekedem 2x3 sávos utakon a belső sávban és köszönöm jól vagyok. van az autókon kormány is meg fék is, nem kell félni középen bicózni. sokkal veszélyesebb a sáv szélén bújkálni, végre rájöttek! "
és nem egy kertbejáró nagypapiról van ám szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!