Zebra lámpa, hogy is van ez?
Nem igazán tudom mi a neve, de arra gondolok, amikor van egy zebra egy ilyen lámpával és az jelzi a gyalogosoknak, hogy piros vagy zöld. Na ennek a lámpának van olyan kivitele, hogy az autós felé is van egy lámpája, de az csak ha jól emlékszem narancssárga.
Ha kigyullad, akkor meg kell állnom? Vagy ha nincs a zebránál senki, akkor is átmehetek? És mi van ha nem világít? Ha ott a gyalogos akkor is átmehetek ebben az esetben?
Ha még azt írod, hogy borostyán sárga... De citromsárga? xD
( a kadmium is necces, az sem lehet jelzőfény szerintem )
Ügye nincs jogsid, csak érdeklődő vagy?
Villogó sárga mit is jelez? Veszélyt.
Pl. azt, hogy nem működik a lámpa, közlekedj a táblák és burkolati jelek szerint.
Vagy azt, hogy útépítés van, lassan.
Vagy azt, hogy munkagép dolgozik az úton.
Vagy azt, hogy gyalogos haladhat át az úton.
Nem szabad jelzés, s nem is tilos.
Össze nem lehet téveszteni más sárgával, mert az folyamatos.
Ha a gyalogosnak két színű forgalomirányító fényjelző berendezés biztosítja az áthaladást, akkor az autósnak nem villogó sárga fény, hanem háromszínű forgalomirányító fényjelző berendezés fogja szabályozni az áthaladást. És nem, nem mehetsz át a piroson, akkor se, ha éjjel kettő van és nem jár arra a kutya sem.
(zárójelben a forgalomirányító fényjelző berendezés a villanyrendőr népies elnevezése)
5: miért írsz hülyeséget, s miért van lenyomva a helyes válasz.
A villogó sárga az autós felé fordított kiegészítő fényjelzés a gyalogátkelőhelyet biztosító lámpán.
Olyan, mint itt: [link]
Teljesen elvagytok tévedve. Én eddig kettő fajtát láttam.
Az egyik amire már válaszoltak fentebb, amikor csak 1db kerek "naracssárga" lámpa van, enyhén balról érkező autósok felé.
A másik pedig egy egyenes szakaszon van és "narancssárga" EMBERKE ALAKÚ (nincs másik lámpa se alatta se felette).
Na erre is kíváncsi vagyok. Ha jól láttam, amikor nem ég az a lámpa, akkor a gyalogosoknak piros emberke világít, amikor a narancs az autósoknak, akkor zöld a gyalogosoknak.
Jól tudom? Sajnos mostanában nem voltam ilyen helyen, tehát nem tudom, hogy villog-e, de szerintem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!